• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Batáty s cizrnou a brokolicí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Netradiční pochoutka ze sladkých batátů plněných kořeněnou cizrnou a opečenou brokolicí. O dokonalost chutí se postará dresink z bílého jogurtu, pasty tahini a citronové šťávy.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks batáty
    • 200
      g brokolice
    • olivový olej
    • 200
      g cizrna
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším postačí 30 minut.

RADA: Další tipy na jídla z batátů!

2
Brokolici očistěte, silnější stonky podélně překrojte a pár minut opékejte na pánvi na lžíci oleje. Brokolice by měla lehce zkřehnout a chytit barvu. Vyjměte ji. Cizrnu slijte a v míse promíchejte se lžící oleje, nadrceným římským kmínem a uzenou paprikou. Vysypte na rozpálenou pánev po brokolici a asi 5 minut restujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak si připravit pečenou cizrnu!

3
Batáty podélně rozřízněte, upečenou dužinu načechrejte vidličkou a osolte. Naplňte je kořeněnou cizrnou a pečenou brokolicí. Každou porci ještě zalijte dresinkem umíchaným z jogurtu, pasty tahiny, citronové šťávy, soli a pepře.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené batáty

Pečené batáty

Plněné batáty

Plněné batáty

Batátová polévka s cizrnou

Batátová polévka s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý jogurt Brokolice Citronová šťáva Cizrna Olivový olej Pasta tahini Pepř mletý Římský kmín Sůl Uzená paprika - koření

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rebarborový koláč se sněhem

Rebarborový koláč se sněhem

Cuketa na smetaně

Cuketa na smetaně

Měkké perníčky

Měkké perníčky

Bleskový fazolový salát

Bleskový fazolový salát

Špagety s mletým masem

Špagety s mletým masem

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Gurmánská krkovička

Gurmánská krkovička

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala bolognese

Zeleninové ragú s červenou čočkou ala…

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

42
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
34
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Batátový koláč s kokosem
Batátový koláč s kokosem
Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Batátový krém s kokosovým mlékem a…
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
Batáty s hlívou
Batáty s hlívou
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty se slaninou
Batáty se slaninou
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact