• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Batáty s cizrnou a brokolicí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Netradiční pochoutka ze sladkých batátů plněných kořeněnou cizrnou a opečenou brokolicí. O dokonalost chutí se postará dresink z bílého jogurtu, pasty tahini a citronové šťávy.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks batáty
    • 200
      g brokolice
    • olivový olej
    • 200
      g cizrna
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším postačí 30 minut.

RADA: Další tipy na jídla z batátů!

2
Brokolici očistěte, silnější stonky podélně překrojte a pár minut opékejte na pánvi na lžíci oleje. Brokolice by měla lehce zkřehnout a chytit barvu. Vyjměte ji. Cizrnu slijte a v míse promíchejte se lžící oleje, nadrceným římským kmínem a uzenou paprikou. Vysypte na rozpálenou pánev po brokolici a asi 5 minut restujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak si připravit pečenou cizrnu!

3
Batáty podélně rozřízněte, upečenou dužinu načechrejte vidličkou a osolte. Naplňte je kořeněnou cizrnou a pečenou brokolicí. Každou porci ještě zalijte dresinkem umíchaným z jogurtu, pasty tahiny, citronové šťávy, soli a pepře.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené batáty

Pečené batáty

Plněné batáty

Plněné batáty

Batátová polévka s cizrnou

Batátová polévka s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý jogurt Brokolice Citronová šťáva Cizrna Olivový olej Pasta tahini Pepř mletý Římský kmín Sůl Uzená paprika - koření

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mleté maso s kapustou

Mleté maso s kapustou

Volské topinky

Volské topinky

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Guláš z drůbežích žaludků a srdíček

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou sekanou

Paprikovo-rajská omáčka s paprikovou…

Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní

Smažené šunkové rolky se sýrovou…

Plněné vepřové plátky

Plněné vepřové plátky

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) - kořeněný

Jablečné nebo hruškové pyré (rozvar) …

Nepečené kokosové kostky

Nepečené kokosové kostky

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Banánová buchta II.
Banánová buchta II.
17
Dýňová tortila
Dýňová tortila
14
Masová minutka s řapíkatým celerem
Masová minutka s…
13
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno ovlivní výsledek?
Letní grilování ve znamení burgerů: Co všechno…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Vyzkoušeli jste: LEGO Herní agenti aneb Když se fantazie spojí s rodinnou zábavou

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Stigma kolem ženského hněvu: Proč chlapi naštvaní být můžou, a ženy ne?

Blesk.cz Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

Felix Slováček (82) o své sexy společnici: Než umřu, tak chci…

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Batátový koláč s kokosem
Batátový koláč s kokosem
Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Batátový krém s kokosovým mlékem a…
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
Batáty s hlívou
Batáty s hlívou
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty se slaninou
Batáty se slaninou
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact