• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
Napište svůj komentář k receptu

Batáty s cizrnou a brokolicí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
Batáty s cizrnou a brokolicí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Netradiční pochoutka ze sladkých batátů plněných kořeněnou cizrnou a opečenou brokolicí. O dokonalost chutí se postará dresink z bílého jogurtu, pasty tahini a citronové šťávy.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks batáty
    • 200
      g brokolice
    • olivový olej
    • 200
      g cizrna
    • 1
      lžička římský kmín
    • 1
      lžička uzená paprika - koření
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžíce pasta tahini
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Batáty pečlivě omyjte, několikrát propíchněte vidličkou a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Délka pečení závisí na velikosti hlíz, menším postačí 30 minut.

RADA: Další tipy na jídla z batátů!

2
Brokolici očistěte, silnější stonky podélně překrojte a pár minut opékejte na pánvi na lžíci oleje. Brokolice by měla lehce zkřehnout a chytit barvu. Vyjměte ji. Cizrnu slijte a v míse promíchejte se lžící oleje, nadrceným římským kmínem a uzenou paprikou. Vysypte na rozpálenou pánev po brokolici a asi 5 minut restujte.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak si připravit pečenou cizrnu!

3
Batáty podélně rozřízněte, upečenou dužinu načechrejte vidličkou a osolte. Naplňte je kořeněnou cizrnou a pečenou brokolicí. Každou porci ještě zalijte dresinkem umíchaným z jogurtu, pasty tahiny, citronové šťávy, soli a pepře.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pečené batáty

Pečené batáty

Plněné batáty

Plněné batáty

Batátová polévka s cizrnou

Batátová polévka s cizrnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Brambory Zapečené FOOD Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Bílý jogurt Brokolice Citronová šťáva Cizrna Olivový olej Pasta tahini Pepř mletý Římský kmín Sůl Uzená paprika - koření

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Doudlebské vdolky

Doudlebské vdolky

Pařížské rohlíčky II.

Pařížské rohlíčky II.

Fajnový mix na topinky a do salátů

Fajnový mix na topinky a do salátů

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku

Variace na Kung-Pao

Variace na Kung-Pao

Kuskus salát

Kuskus salát

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Vláčné mrkvové taštičky

Vláčné mrkvové taštičky

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Pikantní pečená cizrna: Deník veganky

Poslední sledované recepty

96
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
89
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
34
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
33
Zapečené špagety s mletým masem
Zapečené špagety s…
32
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Ivan Vyskočil prozradil Krampolovo (†78) tajemství: Styděl se za čapí nohy!

Ivan Vyskočil prozradil Krampolovo (†78) tajemství: Styděl se za čapí nohy!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Další doporučené recepty:

Batátový koláč s kokosem
Batátový koláč s kokosem
Batátový krém s kokosovým mlékem a cizrnou
Batátový krém s kokosovým mlékem a…
Batáty pečené v troubě
Batáty pečené v troubě
Batáty s hlívou
Batáty s hlívou
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty s masem a zeleninou - zapečené
Batáty se slaninou
Batáty se slaninou
  • Recepty.cz
  • Batáty s cizrnou a brokolicí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact