Hustá krémová polévka z batátů, brambor a mrkve, zjemněná kokosovým mlékem, servírovaná s dokřupava upečenou cizrnou obalenou ve sladké paprice, dochucená drceným sušeným chilli a čerstvým aromatickým koriandrem, zahřeje na těle i na duši.
Cizrnu slijte, propláchněte, rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, zasypte paprikou a dobře promíchejte. Pečte v troubě předehřáté na 190 °C asi 25 minut, cizrna by měla být křupavá.
Batáty, brambory a mrkev oloupejte a pokrájejte na kousky. Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte na troše oleje, pár minut restujte. Přidejte pokrájenou zeleninu, zasypte kurkumou, dobře promíchejte, minutu dvě restujte a zalijte vývarem. Vařte doměkka, asi 15 minut.
3
Hotovou polévku rozmixujte, dochuťte solí, vmíchejte kokosové mléko. Rozdělte do talířů, přidejte opečenou cizrnu, podle chuti sušené chilli, nasekaný koriandr a pár kapek olivového oleje.