Sladké brambory patří mezi superpotraviny. Jsou totiž nabité vitaminy a minerály, ale navíc mají v kuchyni široké uplatnění. Můžeme z nich dělat polévky, koláče, kaše, moučníky, anebo je péct jako placky. Vyzkoušejte!
Batáty oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Přidejte vejce, mouku, na kolečka pokrájenou bílou část jarních cibulek a většinu koriandru nasekaného najemno. Směs osolte, opepřete a promíchejte.
Pánev nebo lívanečník vytřete olejem, asi ze dvou lžic směsi tvořte placky a smažte je z obou stran dozlatova. Placky odkládejte na papírové ubrousky a olej v pánvi doplňujte podle potřeby.
Jogurt promíchejte s pokrájenou zelenou částí jarních cibulek, lžící olivového oleje, solí a pepřem. Placky podávejte s kousky citronu na zakápnutí, jogurtovým dipem a zbylým koriandrem.