Lívance se dají připravit na mnoho způsobů. Zkuste třeba moderní verzi z batátového těsta. Originální chuť dotvoří opečená slanina, nasekané ořechy a javorový sirup.
Batáty oloupejte a uvařte doměkka. Důkladně slijte vodu a s batáty v hrnci třeste, aby odešlo co nejvíce páry. K rozmačkaným batátům přidejte mouku, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vymíchejte hustší těsto. Na rozpálenou pánev s trochou oleje nanášejte lžící těsto a lívance opékejte z obou stran dozlatova.
Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte proužky slaniny a pečte je v troubě předehřáté na 200 °C dokřupava. Na pánvi nasucho opražte ořechy. Lívance podávejte přelité javorovým sirupem a posypané kousky vypečené slaniny a nasekanými ořechy.