Hranolky chutnají skvěle nejen z brambor, ale i z batátů. Můžete si je připravit jako přílohu ke grilovanému masu, nebo si je vychutnat samotné s pikantní domácí chilli majonézou.
Troubu předehřejte na 180 °C a nastavte na funkci horkého vzduchu. Batáty oloupejte, nakrájejte na hranolky silné 1 x 1 cm a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Pořádně osolte, opepřete, zakápněte olejem a dobře promíchejte, aby se obalily. Pečte dozlatova, asi 35 minut.
Avokádo rozkrojte, zbavte pecky, dužninu vydloubněte lžící a rozmačkejte vidličkou. Dochuťte solí, pepřem, šťávou z limety a zakápněte olejem.
4
Upečené batátové hranolky naservírujte na tác nebo prkénko. Doprostřed dejte ochucené avokádo, červené fazole, pokrájená cherry rajčata a baby papriku. Vše zasypte nahrubo nasekaným koriandrem a bohatě zakápněte chilli majonézou.
5
Batáty se zeleninou a majonézou naservírujte doprostřed stolu, aby si každý mohl brát podle libosti.
6
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (červen/2019)