Očištěné batáty nastrouháme, lze strouhat najemno i nahrubo. Brambory vzhledem k nasládlé chuti kořeníme více než klasické brambory na bramboráky, ale kdo raději jemnější chuť, tak nepřidává nic víc než obvykle.
2
Nastrouhané batáty zaprášíme moukou, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, strouhaný česnek, rozšlehaná vejce a dobře promícháme. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova menší placičky, které pokládáme na ubrousek odsát přebytečný tuk. Pak ihned podáváme.
3
Pro obměnu můžeme k nastrouhaným bramborám přidat strouhaný sýr, slaninu, pár lžiček zakysané smetany + vejce navíc, nebo do směsi přidat kari koření či nasekané bylinky dle chuti.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|5. 3. 2017 10:11
Bramboráčky byly jedna báseň O:-) . Přidala jsem do nich trochu slaniny a jen se po nich zaprášilo. Děkuji za recept :-) .
Tomáš
|7. 1. 2017 22:57
Jak na to aby se netrhaly a byly tak pěkně vybarvený jako na fotce? Víc oleje?
Dík
Mirka Putnarová
|29. 9. 2016 08:27
Zbyl mi tu jeden velký batát a už jsem nevěděla co s ním. Nakonec jsem našla tuten recept a byl to super nápad. Bramboráky jsme už dlouho neměli, tak nám vyloženě bodli.
Leona
|9. 10. 2015 08:43
něco z batáty jsem zkusila včera poprvé a výborný :-* :-*
Zuzka
|22. 2. 2015 12:21
Byly vynikající. Dokonce mi přišly míň mastné než z brambor. Taky se mi líbí možnosti s obměnou, takže uvidím co příště zkusím. Díky za inspiraci.