• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Napište svůj komentář k receptu

Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami

autor: MartinV
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky
    • 0,50
      hrnek grahamová mouka špaldová
    • 0,25
      hrnek pohanková mouka
    • 0,25
      hrnek mouka pšeničná mouka
    • 0,25
      hrnek polohrubá mouka ovesná
    • 2
      ks vejce
    • mořská sůl 1/8 lžičky
    • cukr třtinový
    • 0,50
      hrnek mrkvová dřeň nebo jemně strouhaná mrkev
    • 0,50
      hrnek batáty hrubě strouhaných (sladké brambory)
    • mléko na doředění
    • 3
      lžíce slunečnicový olej Davert
  • Posýpka
    • 2
      lžíce cukr třtinový - Muscovado
    • 0,50
      lžička skořice míry jsou odhadem, přiměřeně

Postup přípravy receptu

1
Připravíme klasicky těsto na palačinky a vmícháme mrkvovou dřeň a batáty, vznikne těsto podobné bramborákovému.
2
Než rozpálíme pánev, připravíme posýpku; cukr Muscovado dodá příjemnou karamelovou příchuť, není však podmínkou.
3
Smažíme batáťáky o síle bramboráku, obracení chce jistou zručnost, snadno se trhají.
4
Lehce posypeme směsí cukru se skořicí a pochutnáváme si na něčem, co jsme nikdy nejedli.
5
Poznámka: mouky můžeme použít jakékoliv dostupné, tj. pšeničnou, špaldovou, ovesnou, ječnou, lze přidat vařené jáhly.
6
Mrkvovou dřeň dodává odšťavňovač, pokud ji nemáme, můžeme mrkev zcela vynechat.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rohlíkový ovocný koláč aneb, když žemlovka už nebaví

Rohlíkový ovocný koláč aneb, když…

Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur

Toast se šunkou, cheddarem a pestem…

Zapečený bochníček aneb "chlebový ježek"

Zapečený bochníček aneb "chlebový…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mila Foglova | 5. 2. 2009 13:54

    jezis to byla takova dobrota, kam na to chodite ? musim Vam ty palacinky moc pochvalit Martine :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Smažení Vegetariáni Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Cukr Grahamová mouka Mléko Mořská sůl Mouka Mrkvová dřeň Pohanková mouka Polohrubá mouka Skořice Slunečnicový olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Treska na gril

Treska na gril

Cejn na bylinkách

Cejn na bylinkách

Rebarborové čatní

Rebarborové čatní

100% rajská šťáva - sterilovaná

100% rajská šťáva - sterilovaná

Polévka z medvědího česneku

Polévka z medvědího česneku

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

Slaný koláč z křehkého těsta (quiche)

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu

Sýrová omáčka s těstovinami Tagliatelle

Sýrová omáčka s těstovinami…

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

30
Arancini - risottové koule se salsou verde
Arancini - risottové…
29
Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska
Hnětynky - posvícenská…
28
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se…
22
Mrkvovo-mandlové cupcakes s batátovým krémem
Mrkvovo-mandlové…
19
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

Těhotná Ráchel z Love Islandu: Svatba bude ještě letos!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

  • Recepty.cz
  • Batáťáky aneb palačinky se sladkými bramborami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact