• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
Napište svůj komentář k receptu

"Bašta" řezy

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Bašta" řezy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 4
      ks vejce
    • 250
      g cukr
    • 10
      lžíce voda
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml rostlinný olej
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 180
      g ořechy mleté
    • rybízový džem
    • 2
      ks trvanlivá šlehačka v krabičce
    • 2
      kelímek pomazánkové máslo
    • 6
      lžíce moučkový cukr
    • čokoládová poleva
    • 150
      ml instantní káva s rumem

Postup přípravy receptu

1
Vejce s cukrem ušleháme do pěny, přidáme ostatní ingredience a vše vyšleháme do hladké hmoty, kterou rozdělíme stejnou měrou na dva plechy a pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 minut.
2
Placky necháme vychladnout a připravíme náplň: ušleháme pomazánková másla se šlehačkami a cukrem do husté hmoty, pozor, nesmí se přešlehat!
3
Jednu placku potřeme vrstvou džemu, na džem natřeme ušlehanou náplň a překryjeme druhou plackou, kterou pokapeme uvařenou kávou s rumem a polijeme čokoládovou polevou. Necháme v ledničce do druhého dne uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená bašta

Zapečená bašta

Kroupová či pohanková bašta

Kroupová či pohanková bašta

Atreyova Bašta

Atreyova Bašta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petr Petr | 28. 9. 2010 15:00

    Moc dobré. Skvělý recept jsou taky <A HREF="http://www.dobrerecepty.cz/view.php?nazevclanku=rezy-miluska&cisloclanku=2007070109" TARGET=_BLANK>řezy Miluška</A>

  • Anonym | 14. 3. 2008 08:06

    Tiramisu po česku nic moc. Ale pokud se dá jedno pom.máslo a jedno maskarpone spolu s ušlehanou šlehačkou, je to super jednička.

  • Alena Schejbalová | 2. 2. 2008 21:10

    Řezy jsem dnes zkusila.Akorát jsem vynechala kávu,protože jediný kdo ji v naší rodině pije jsem já.I tak to bylo výborné a nemělo to chybu.

  • helena vejnarová | 28. 1. 2008 15:11

    nejlepší je bud pomazánkový máslo Tesco a nebo dávám tvaroh tučný ve vaničce a je to super ale na 2 šlehačky jen jedno pom.máslo a nebo tvaroh souhlasím s Hankou že 1:1 není ono

  • Dagmar Lukšová | 28. 1. 2008 15:08

    Vlaďko děkuji za výborný recept.Jen jsem nahradila marmeládu rybízovou za černý jeřáb al'a brusinky. Ty jednotlivé kuličky jsou v tom docela zajímavé a dobré. Záleží ale chuti každého.Také je důležité těsto rozetřít na dva plechy tak jak je psáno v receptu ! Já si chtěla uspořit práci a udělala jen jeden plech a rozřízla... Dost se to trhalo. Jinak těsto je velmi dobré,jemné a ta náplň nemá chybu. Všichni doma se olizovali až za ušima. Dávám velkou 1.

  • Marsí | 24. 1. 2008 13:52

    Sto lidí,sto chutí a názorů....-)) já zase používám na vše i na krémy pomazánk.máslo Tesco...

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 12:35

    mě se naopak zdá, že Choceňské je na sladké krémy nejlepší

  • Hana Rožníčková | 24. 1. 2008 11:37

    Já používám jakékoliv pomazánkové máslo, ale na 1 pomaz. máslo dávám 2 šlehačky a přisladím dle chuti. Nám doma poměr 1:1 nechutná.

  • Gábina H | 24. 1. 2008 10:08

    Taky mám špatnou zkušenost s choceňským máslem. Myslím, že má obsah soli 1%, jiná pom. másla mají jen 0,5%

  • Anonym | 24. 1. 2008 10:08

    uvidim zkusim to

  • Vlaďka | 24. 1. 2008 09:34

    Pomazánkové máslo lze nahradit Lučinou,pokud vím...

  • Jana Melecká | 23. 1. 2008 20:08

    A nejen Tesco, mně se to stalo při Tiramisu po česku. Měla jsem doma syny s přítelkyněmi a byla jsem na infarkt - pomaz. máslo Choceňské!!

  • Lída | 23. 1. 2008 19:43

    Jitko taky se mi to stalo a nebylo to možno ničím dochutit.Kdysi tady někdo psal, které pomazánkové máslo je vhodné a jak velký má být obsah soli.Už jsem to hledala, ale nenašla.Třeba nám někdo poradí.

  • Olga | 23. 1. 2008 19:26

    A čím by sa mohlo nahradiť to pomazankové maslo?

  • Jitka Petrásková | 23. 1. 2008 16:36

    Buďte opatrní při výběru pomazánkového másla, já dělala podobný krém, použila jsem máslo TESCO a moc jsme si nepochutnali. Toto pomáslo je lehce osolené, jako pomazánka výborné, ale do sladkého krému se nehodí.

  • Ilona | 23. 1. 2008 14:54

    Dělám podobnou buchtičku, jen šlehačku trvanlivou nahrazuji šlehačkou z prášku (dr.Oetker)

  • Anonym | 23. 1. 2008 09:47

    Vyzkouším, recept vypadá slibně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Instantní káva Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Prášek do pečiva Rostlinný olej Rybízový džem Trvanlivá šlehačka v krabičce Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vafle s lesním ovocem

Vafle s lesním ovocem

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Rybí pomazánka od Moni

Rybí pomazánka od Moni

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Tvarohový dort se strouhanou čokoládou

Pečená zelenina - výborná

Pečená zelenina - výborná

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čokoládová bábovka ze zakysanky

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Čočková polévka s klobásou a zeleninou

Rychlé langoše plněné sýrem

Rychlé langoše plněné sýrem

Doporučujeme

30 minut
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami

Barevné jarní závitky se třemi…

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

136
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
70
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
52
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
31
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…

Zajímavé články

Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým zjistíte, že je zralý a sladký
Jak poznat dobrý meloun? 6 způsobů, díky kterým…
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v bábovce, zmrzlině nebo s grilovaným masem
Recepty s voňavou levandulí: Vychutnejte si ji v…
AHA.cz Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Proč Marek Brodský prodává tátovu chalupu? Černocká promluvila!

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Denní horoskop na čtvrtek 26. 6. 2025: Komu půjde všechny od ruky a kdo bude mít náladu jako na houpačce?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

Těhotná Michaela Ochotská (40): Skončila na pohotovosti!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

Jaký je váš anděl strážný podle dne, kdy jste se narodili?

  • Recepty.cz
  • "Bašta" řezy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact