• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Baskické kuře
Napište svůj komentář k receptu

Baskické kuře

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Baskické kuře
Baskické kuře
Baskické kuře
Baskické kuře
Baskické kuře
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 2
      ks kuřecí stehna
    • uzená paprika - koření
    • mletá sladká paprika
    • sůl
    • 1
      hrst černé olivy menší
    • 1
      ks červená paprika nebo oranžová, zelená... větší
    • 2
      ks šalotka
    • 50
      g chorizo klobása, cca
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      plechovka nakládaná loupaná rajčata pokrájená, cca 200 gramů -
    • tymián
    • červená chilli paprička nebo chilli sušené
    • olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Stehna rozdělíme v kloubu na dvě části. Kuřecí díly osolíme, zaprášíme ze všech stran jak uzenou, tak i sladkou paprikou a necháme maso alespoň hodinu, ale nejlépe přes noc proležet (v chladnu pod fólií).
2
Do zapékací mísy nebo pekáčku si dáme na klínky pokrájené šalotky, celé nebo přepůlené olivy, nasekaný nebo na plátky pokrájený česnek, pokrájená loupaná rajčata, pokrájenou papriku, na kolečka pokrájenou klobásu, necelou lžičku lístků tymiánu a dle chuti chilli. osolíme, přidáme ještě trochu uzené papriky a vše promícháme. Na směs položíme kuřecí díly naložené v paprice, zakapeme olivovým olejem, zaklopíme poklicí nebo pevně zakryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 50 minut doměkka. Podlévat většinou není nutné, ale během pečení maso přelijeme alespoň jednou nebo dvakrát zeleninovou šťávou a ke konci může nechat krátce bez poklice opéct kůži z kuřecích dílů do barvy.
3
Podávat můžeme na dva způsoby: s rýží nebo bagetou, případně vařenou rýži před podáváním smícháme se zeleninovým výpekem a kuře přidáme zvlášť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v parmazánu se salátem

Kuře v zeleninové omáčce II.

Kuře v zeleninové omáčce II.

Kuře Sambal

Kuře Sambal

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Uzeniny Oběd Večeře Pečení Dušení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černé olivy Červená chilli paprička Červená paprika Česnek Chorizo Kuřecí stehna Mletá sladká paprika Nakládaná loupaná rajčata Olivový olej Šalotka Sůl Tymián Uzená paprika - koření
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Falešný pařížský dort

Falešný pařížský dort

Pomazánka z tresčích jater II.

Pomazánka z tresčích jater II.

Sedlácký guláš

Sedlácký guláš

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem

Kroupový oběd (večeře)

Kroupový oběd (večeře)

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po italsku

Jednoduchá směs z hlívy aneb hlíva po…

Kiwi smoothie

Kiwi smoothie

Pečené kuřecí žaludky

Pečené kuřecí žaludky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

87
Rýžový salát / příloha
Rýžový salát / příloha
35
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky
27
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
24
Čočkový salát se zeleninou
Čočkový salát se…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Když leoparda střídá kráva: Zvířecí vzory jako megahit podzimu!

Ženy.cz Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Toxická útěcha: Co neříkat kamarádce, když se vám svěřuje

Blesk.cz Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

Hvězda Ulice Filip Rajmont: Výčet jeho slavných milenců! A proč měl pifku na Kluse?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Další doporučené recepty:

Barevný salát
Barevný salát
Barevný zelný salát se zeleninou
Barevný zelný salát se zeleninou
Barvená velikonoční vejce v cibulových slupkách
Barvená velikonoční vejce v cibulových…
Baštovní koláč
Baštovní koláč
Bat, salát ze zelené čočky
Bat, salát ze zelené čočky
Batátová polévka s cizrnou
Batátová polévka s cizrnou
  • Recepty.cz
  • Baskické kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact