g
vepřové maso
(může být i skopové, ne každý může)
2
ks
klobása
maďarské
máslo
čtvrtka + olej
2
ks
paprika
větší
4
ks
cibule
velké
5
ks
naťové cibulky
2
ks
rajčata
větší
1
ks
česnek
palice
200
ml
zakysaná smetana
Koření
1
lžička
pálivá paprika
5
lžíce
paprika - sladká
pepř mletý
sůl
1
kostka
masox
20
ks
jalovec
kuliček
Postup přípravy receptu
1
V oleji rozpusť máslo, přidej drobně nasekanou cibuli a trochu orestuj. Přidej na kostky nakrájené maso s oloupanou a na kolečka nakrájenou klobásou a nech maso zatáhnout.
2
Všechnu zeleninu nadrobno nakrájej (rajčata oloupej) a přidej do hrnce. Podlej (stačí trochu, paprika pustí vodu), přidej koření, masox a nech dusit, až bude maso měkké. Vmíchej zakysanou smetanu a nech přejít varem.
Dlouho se to tvářilo jako guláš, tak jsem hustila a hustila a nakonec to bylo úžasné!
Marta Kropáčová
|4. 7. 2009 12:34
Nikdo jeste nevyzkousel,tak jsem toto jidlo dnes zkusila ja.Pripadalo me to,jako cikansky gulas....nez jsem tam dala zakysanou smetanu-uz je to neco jineho,velmi chutneho.Pochutnali jsme si a davame 1