Formu na dort (24 - 26 cm) vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.
2
Světlé těsto: Žloutky vyšleháme do pěny, přidáme olej, vodu, mouku s kypřidlem a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do formy a dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dorůžova - vyzkoušíme špejlí. Necháme vychladit a prokrojíme na dva pláty. Tmavé těsto děláme stejně jako světlé, jen přidáme kakao.
3
Pudinky si uvaříme dle návodu. Nenecháváme vychladnout, korpusy potíráme teplým pudinkem. Prokrojené korpusy na sebe skládáme střídavě: světlý-tmavý-světlý-tmavý a vrstvy střídavě potíráme pudinky a marmeládou. Poslední díl korpusu potřeme podle chuti šlehačkou nebo přelijeme polevou, dozdobíme ovocem... .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pavla
|7. 5. 2017 09:52
Výborný, přidala jsem do pudinku mezi těsta více ovoce, ubrala jsem i cukru, dala jsem pouze 50g a bohatě stačí, jen pokud chcete aby Vám více vyskočilo těsto abyste mohli rozdělit těsto na 2 pláty,použijte velké vejce... Jinak vynikající, hlavně není tučný :-* <3 :-[
jana parivka
|23. 7. 2016 12:31
vynikajici a hlavne bez zbytecneho ruku, ktery nas uspava. urcite si jeste pri vhodne prilezitosti nekdy dame.
Marek
|16. 2. 2015 07:53
Ja by som zjedol vsetko ,len keby mi to mal kto upiect.dakujem vas Marek