Kuskus uvaříme dle návodu (nasypeme do misky, zalijeme vodou, ale lepší je vývarem a přidáme máslo).
2
Uvaříme si kukuřici a hrášek (pokud jsme nezvolili sterilizovanou zeleninu). Na másle si osmahneme fazole a tak akorát podlijeme vývarem,který nám zbyl z kuskusu.
3
Přidáme hrášek s kukuřicí a mírně povaříme. Mezitím si do hotového kuskusu přidáme tuňáka(nejlépe ve vlastní šťávě) a pokud máme rádi, tak i surimy tyčinky a nakonec přidáme zeleninu.
4
Kdo má rád může si to vše nakonec posypat sýrem. Výborný jak jako teplé jídlo, tak i jako studený salát.
Mně tento recept chutnal, příteli moc ne, přišlo mu to suché. Myslím, že paní Samcová to přidáním rajčatové omáčky vylepšila tím správným směrem. Připravovala jsem bez surimi tyčinek (snažíme se nejíst moc surovin napuštěných chemií) a jako sýr jsem použila cheddar, ale myslím si, že se k tomu moc nehodil, příště bych volila spíš goudu.
Ivana Samcová
|1. 8. 2009 17:02
Já jsem byla moc spokojená, chutnalo mi to. Jen to mé čtení receptů... Přehlédla jsem, že jsou fazole ve slaném nálevu a dala jsem své oblíbené v rajčatové omáčce. Ale samozřejmě i ty jsou v tom výborné, přidala jsem i trochu provensálských bylinek. Jen mi trochu chybělo, že není uvedené množství, alespoň u kuskusu. Neměla jsem odhad a dala ho trochu víc, ale nevadilo to (měla jsem oběd na 2 dny). Taky mám ráda kuskus připravovaný s vývarem. Díky za receptík. Zdravím. Ivana
Enid Jindrová
|31. 7. 2009 13:15
já kuskus ze začátku taky moc nemusela,ale stačí to jen dobře okořenit a přidat trošku másla(hodně dělá i to,že se zalije vývarem a ne jen vodou) a je to výborná,rychlá příloha
marie mateju
|28. 7. 2009 19:47
mě kuskus moc nenadchl-asi ho neumím připravit-tento recept neznám,tak ho zkusím a uvidím -třebas mě kuskus zachutná.
Lenka Sch.
|26. 7. 2009 22:23
Mňam, tak tohle zní dobře, dávám do oblíbených a určo zkusím :-)