ks
čerstvé žampiony
větších nebo 1 plechovku sterilovaných
1
ks
červená paprika
velká
1
ks
cibule
velká
4
ks
vejce
sýr
zelenina
1
kg
hranolky
sůl
pepř mletý
olej
sojová omáčka
worcestrová omáčka
maggi
Postup přípravy receptu
1
Maso a játra nakrájíme na nudličky, slaninu, salám, papriku a cibuli, na 1/2 cm proužky, čerstvé žampiony na plátky. Plecko osolíme, opepříme, zakápneme sojovou omáčkou, maggi a worchestrem a dáme, nejlépe do velké pánve wok, na rozpálený tuk osmahnout. Když pustí šťávu, za občasného podlévání dusíme, až je měkké.
2
Pak přidáme anglickou slaninu, necháme zesklovatět, poté salám a nakonec játra. Stále dusíme pod poklicí tak, aby na dně bylo pořád trochu šťávy. Poté přidáme žampiony, podusíme 2 min. a nakonec cibuli a papriku, opět podusíme 2 min. a odstavíme.
3
Mezitím jsme si připravili klasickým způsobem, nejlépe bez tuku, bramborové hranolky. Masovou směs a hranolky smícháme dohromady a necháme nasáknout šťávou. Usmažíme 4 volská oka. Na talíř navršíme "kopec" masa s hranolkami, posypeme strouhaným sýrem a nahoru dáme volské oko. Hotové ozdobíme zeleninovou oblohou.