*tu buchtu :-!
mňaaam ten buchtu mi mamka pekla když jsem byla malá. Moc mi chutnala ztratila recept a teď ji upeču mámě já ;-) <3
Pekla jsem ho kdysi, ještě dávno před tím, než existoval tento web. Víckrát už ale také ne, ta chuť byla na můj vkus opravdu moc "barevná".
Říká se tomu také "papouškova buchta".Zkusila jsem jednou,ale pro tu divnou chemickou chuť už víckrát ne.
Buchta je vynikající, komentář ostatních jsem si přečetla až po upečení tak jsem měla malinkato obavu, ale po chuti práškového pudinku ani stopa. Řádím do oblíbených, díky
znám jako papouškův koláč
Já tento receptdělám pro svou rodinu.Všem moc chutná.
Piekla som v lete cez prázdniny, ten koláč bol v knižke Recepty zo života, tak som ho u dcéry v Prahe urobila. Na obrázku aj v skutočnosti vyzeral dobre, ale chuťovo nás tiež veľmi neoslovil.
Také ji dělám,není vůbec špatná,chutná hlavně dětem.
buchtu dělám často, je výborná, všem moc chutná a zvláště pokapaná rumem
nezlobte se, ale já bych tento recept nazvala spíše chemický koláč, zkusili jsme ho doma a opravdu ta chuť pudinků (zvláště toho červeného, koupila jsem jahodový dr. Oetker) je velmi výrazná a zkazí celý výsledný dojem. Navíc si myslím že trh je přesycens barvivy, konservanty a vsemi "éčky" takže tenhle koláč je jen další chemickou bombou, navíc pokud bych měla ještě obarvovat bretonem.
Díky za radu vyzkouším s bretonem
Já tyto řezy znám jako Tříbarevné, jen je po upečení vydatně pokapu rumem a teprve potom polévám polevou. Nám chuť pudinku nevadí, naopak, ale zkuste jiný červený, třeba jahodový bude mít jiné aroma. Ale jinak se bretonu nebojte, je bez chuti, já ho někdy přidávám i k tomu pudinku pro lepší barvu. Možná i ten rum tu konečnou chuť změní.
Omlouvám se, ale tenhle koláč jsem dělala s takovým elánem a moc nám nechutnal, vadila nám ta chuť pudinku, bylo to takové divně navoněné myslím ten růžový, nedalo by se těsto nějak obarvit třeba marmeládou nebo tak, nemá někdo zkušenosti? Nebo, když obarvím bretonem na růžovo, také má nějakou chuť, nikdy jsem nic uměle nebarvila.
mK: nemyslela Nada "ruzove rezy"? Ty totiz zadavala... Pile
Nikde jsem růžový koláč nenašla.
Docela mne mrzí,že zapadl bez odezvy "Růžový koláč".Cukrářky,pekařky,hospodyňky-zkuste,pečte,je vážně dobrý a pěkně barevný.Paní Jano z VM-vy mne vždycky potěšíte,protože zkoušíte,udělejte mi radost!
Tento recept opravdu znám jako papouškovou buchtu. V každém případě je buchta dobrá a všem u nás chutná.
tomuto receptu se jinak říká Papouščí řezy,mohli jste je shlédnout v pořadu Pod pokličkou
OK,zajímavě vypadal,byla to chutná letní buchta.doporučuju.
Nechutnalo mi to, i když jsem na to dala citrónovou polevu, pořád jsem cítila puding - to chemické aroma z ovocného pudinku
Dělala jsem minulý víkend, pudink nic neobarví, a nechutnalo nám to taky. Na to, kolik je s tím práce, tak výsledek je neadekvátní.
pracné to není, ale nechutnalo nám to.
1 kysaná smetana = 200 ml. Zdravíme do Kanady
Chtela bych to zkusit ale : pro nas v Canade je 1 kysela smetana...ml?Dekuji za odpoved,Nina
peču ho často, je vynikající
výborný, voňavý, jednoduchý a když se maličko pokape rumem, připomíná punčák, mňam!
koláč je výborný, jen je třeba dát kvalitní pudink, jinak je barva nevýrazná, zvláště červená.
i když na první pohled vypadá pracně - dělení na tři díly, obarvování, kladení po lžících - tak výsledek stojí za tu trochu námahy; výborný, originální
výborný,jednoduchý