• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Barevný koláč
Napište svůj komentář k receptu

Barevný koláč

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Barevný koláč
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g moučkový cukr
    • 300
      g hera nebo máslo
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 5
      ks vejce
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 1
      balení vanilkový pudink
    • 1
      balení kakaový pudink v prášku
    • 1
      balení malinový pudink
    • tuk
  • Poleva
    • 300
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 3
      lžíce hnědý rum 2-3
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny, postupně přidáváme vejce (jedno po druhém) a třeme, poté přidáme kysanou smetanu a nakonec polohrubou mouku s práškem do pečiva.
2
Těsto rozdělíme na tři díly a obarvíme je pudinkovými prášky (vanilkový, kakaový a malinový).
3
Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou mokou, těsto střídavě dáváme lžící na pekáč a upečeme.
4
Vychladlý moučník můžeme polít polevou. Cukr, vodu, rum a citronovou šťávu utřeme na hladkou kaši a nalijeme na vychladlý moučník.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevný salát

Barevný salát

Barevný ovocný salát

Barevný ovocný salát

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Markéta:D | 6. 4. 2011 18:10

    *tu buchtu :-!

  • marketa | 26. 3. 2011 20:31

    mňaaam:) ten buchtu mi mamka pekla když jsem byla malá. Moc mi chutnala ztratila recept a teď ji upeču mámě já :) ;-) <3

  • Di | 16. 1. 2008 10:14

    Pekla jsem ho kdysi, ještě dávno před tím, než existoval tento web. Víckrát už ale také ne, ta chuť byla na můj vkus opravdu moc "barevná".

  • Helena K. | 15. 1. 2008 20:07

    Říká se tomu také "papouškova buchta".Zkusila jsem jednou,ale pro tu divnou chemickou chuť už víckrát ne.

  • Lada Kratochvílová | 24. 6. 2007 21:27

    Buchta je vynikající, komentář ostatních jsem si přečetla až po upečení tak jsem měla malinkato obavu, ale po chuti práškového pudinku ani stopa. Řádím do oblíbených, díky

  • EVA LORENCOVÁ | 15. 1. 2007 17:34

    znám jako papouškův koláč

  • Věra | 6. 11. 2006 14:49

    Já tento receptdělám pro svou rodinu.Všem moc chutná.

  • Tereza Jarčušková | 6. 10. 2006 07:07

    Piekla som v lete cez prázdniny, ten koláč bol v knižke Recepty zo života, tak som ho u dcéry v Prahe urobila. Na obrázku aj v skutočnosti vyzeral dobre, ale chuťovo nás tiež veľmi neoslovil.

  • bramborka | 5. 10. 2006 18:37

    Také ji dělám,není vůbec špatná,chutná hlavně dětem.

  • lenka | 12. 6. 2006 10:49

    buchtu dělám často, je výborná, všem moc chutná a zvláště pokapaná rumem

  • renata podhůrská | 24. 2. 2006 12:54

    nezlobte se, ale já bych tento recept nazvala spíše chemický koláč, zkusili jsme ho doma a opravdu ta chuť pudinků (zvláště toho červeného, koupila jsem jahodový dr. Oetker) je velmi výrazná a zkazí celý výsledný dojem. Navíc si myslím že trh je přesycens barvivy, konservanty a vsemi "éčky" takže tenhle koláč je jen další chemickou bombou, navíc pokud bych měla ještě obarvovat bretonem.

  • Karolina | 10. 2. 2006 18:49

    Díky za radu vyzkouším s bretonem

  • Ivu | 10. 2. 2006 15:41

    Já tyto řezy znám jako Tříbarevné, jen je po upečení vydatně pokapu rumem a teprve potom polévám polevou. Nám chuť pudinku nevadí, naopak, ale zkuste jiný červený, třeba jahodový bude mít jiné aroma. Ale jinak se bretonu nebojte, je bez chuti, já ho někdy přidávám i k tomu pudinku pro lepší barvu. Možná i ten rum tu konečnou chuť změní.

  • Karolina Líbalová | 10. 2. 2006 14:26

    Omlouvám se, ale tenhle koláč jsem dělala s takovým elánem a moc nám nechutnal, vadila nám ta chuť pudinku, bylo to takové divně navoněné myslím ten růžový, nedalo by se těsto nějak obarvit třeba marmeládou nebo tak, nemá někdo zkušenosti? Nebo, když obarvím bretonem na růžovo, také má nějakou chuť, nikdy jsem nic uměle nebarvila.

  • Pilence | 12. 7. 2005 11:47

    mK: nemyslela Nada "ruzove rezy"? Ty totiz zadavala... Pile

  • mK | 12. 7. 2005 09:46

    Nikde jsem růžový koláč nenašla.

  • Naďa | 11. 7. 2005 22:51

    Docela mne mrzí,že zapadl bez odezvy "Růžový koláč".Cukrářky,pekařky,hospodyňky-zkuste,pečte,je vážně dobrý a pěkně barevný.Paní Jano z VM-vy mne vždycky potěšíte,protože zkoušíte,udělejte mi radost!

  • Vendula | 28. 6. 2005 07:42

    Tento recept opravdu znám jako papouškovou buchtu. V každém případě je buchta dobrá a všem u nás chutná.

  • Anonym | 15. 6. 2005 21:39

    tomuto receptu se jinak říká Papouščí řezy,mohli jste je shlédnout v pořadu Pod pokličkou

  • jitka | 8. 2. 2005 13:23

    OK,zajímavě vypadal,byla to chutná letní buchta.doporučuju.

  • Hana Janů | 11. 6. 2004 22:27

    Nechutnalo mi to, i když jsem na to dala citrónovou polevu, pořád jsem cítila puding - to chemické aroma z ovocného pudinku

  • Renata | 21. 5. 2004 09:35

    Dělala jsem minulý víkend, pudink nic neobarví, a nechutnalo nám to taky. Na to, kolik je s tím práce, tak výsledek je neadekvátní.

  • Vlaďka | 23. 4. 2004 16:20

    pracné to není, ale nechutnalo nám to.

  • Kuchařka on-line | 22. 4. 2004 10:36

    1 kysaná smetana = 200 ml. Zdravíme do Kanady :)

  • Nina | 21. 4. 2004 23:29

    Chtela bych to zkusit ale : pro nas v Canade je 1 kysela smetana...ml?Dekuji za odpoved,Nina

  • Miluna | 18. 4. 2004 15:58

    peču ho často, je vynikající

  • Ilona | 15. 4. 2004 13:34

    výborný, voňavý, jednoduchý a když se maličko pokape rumem, připomíná punčák, mňam!

  • Zuzka | 14. 3. 2004 17:06

    koláč je výborný, jen je třeba dát kvalitní pudink, jinak je barva nevýrazná, zvláště červená.

  • martina | 26. 2. 2004 14:51

    i když na první pohled vypadá pracně - dělení na tři díly, obarvování, kladení po lžících - tak výsledek stojí za tu trochu námahy; výborný, originální

  • Anonym | 11. 2. 2004 09:24

    výborný,jednoduchý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hera Hnědý rum Kakaový pudink v prášku Malinový pudink Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Dýňový prívarok

Dýňový prívarok

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Luxusní vepřový jazyk s domácím knedlíčkem

Luxusní vepřový jazyk s domácím…

Dresing

Dresing

Zapečené brambory se špenátem a houbami

Zapečené brambory se špenátem a…

Tvarohové koblihy IV.

Tvarohové koblihy IV.

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Pikantní pirohy s kuřecím a slaninou

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

90
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
87
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
84
Dýňová tortila
Dýňová tortila
77
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
70
Zapražená kuřecí polévka
Zapražená kuřecí polévka

Zajímavé články

Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální do horkého počasí. Tyto připravíte do 30 minut!
Od pondělí do pátku: Studené večeře jsou ideální…
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10 osvědčených receptů, které vytrhnou trn z paty zoufalým maminkám i babičkám
Co uvařit hladovým dětem o prázdninách? 10…
AHA.cz Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Momenty z Bezosovy svatby století: Usměvavá nevěsta, otrávené služebné

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Léto bez puchýřů? Pořiďte si tyto chytré pomocníky podle rad stylistky!

Ženy.cz Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Horko snášíte čtyřikrát jinak. Záleží, v jaké fázi cyklu zrovna jste

Blesk.cz Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

Jak si novopečená paní Bezosová nechala zohyzdit tvářičku: Z krásky je kus plastu!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

Mistrovská čísla 11, 22 a 33: Víme, co prozradí o vašem životě!

  • Recepty.cz
  • Barevný koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact