Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
venyss venyss
|30. 7. 2009 17:25
Michaelo, já také dělám z nových brambor knedlíky. Ať už klasické bramborové, nebo i od paní Di chodské a žádný problém v tom nevidím. To bych musela přes léto vypustit bramborové knedlíky a moji kluci milují špenát,takže knedlíky z nových brambor a proč ne?
Michaela Linhartová
|30. 7. 2009 11:06
Paní Di, vy děláte z nových brambor knedlíky? To je škoda. To radši zkuste nové brambory s tvarohem (na strouhání). Já si počkám až na podzim na brambory, z kterých se už dájí dělat knedlíky.Já knedlíky dělám na páře... tzn. že dám do kastrolu vodu a přikreju to utěrkou, kterou přivážu provázkem a na to dám knedlík houskový. A bramborový ten zabalím do utěrky a vařím v horké vodě.Jinak je to zvláštní dělat ze syrových brambor knedlíky, tak vyzkouším a písnu.
Anonym
|13. 12. 2007 16:25
a dá se to vůbec žrát?
Di
|7. 10. 2007 19:40
Iveto, knedlíky tohoto typu se nejlépe uvaří v páře - také se mi léta rozvářely, alespoň první várka. Dobré je také dát na jednu bramboru a rohlík ještě lžíci polohrubé mouky a koule obalit v hladké mouce. Pařák je třeba pomastit. Knedlíky dělám zvláště z nových brambor, které hodně pouští vodu (neslévám) a přidávám tvrdé kostičky rohlíku. Hmotu udusám a nechám hodinu odpočinout.
Iveta Steidlová
|7. 10. 2007 14:26
mě se to hned rozvařilo, má se to dávat do studené nebo do vařící vody? Děkuji Iveta
Táňa
|10. 9. 2007 17:05
velmi dobré
Lenka S
|4. 8. 2007 13:30
Dnes jsme měli k obědu, dobré a hezké! Oceňuji hlavně rychlou nenáročnou přípravu. Vaříla jsem je v páře.
Martina Horklová
|9. 5. 2006 01:38
Rohlíky se namáčet nemusí, já je někdy trošinku polévám rozpuštěným máslem - hold, zdravé to není, ale je to dobrý :-)) Ale nemusí to být.
Hana
|8. 5. 2006 20:44
Prosím o radu, ty rohlíky se mají asi namocit, nebo stačí voda co pustí brambory? Děkuji.
Martina Horklová
|4. 5. 2006 11:48
Přesně tak, je to prostě knedlík jako příloha, takže uvařte k němu něco dobrého - např. pečené kuře ala kachna a zelí nebo omáčku, dobrou chuť.
Anonym
|4. 5. 2006 10:00
Je zařazený v kategorii přílohy, tak předpokládám, že ano.