kakao
+lžíce vody,na tmavé těsto(dle barvy cca 2 lžíce)
Krém:
180
g
máslo
150
g
moučkový cukr
kakao
dle barvy krému
Dozdobení:
čokoládová poleva
bílá nebo tmavá.
Postup přípravy receptu
1
Z mouky,cukrů,kokosu,másla a žloutků si vypracujeme těsto,které necháme v chladu,nejlépe do druhého dne uležet.Tmavé těsto děláme stejně,jenom do něj přidáme kakao a lžíci vody.
2
Druhý den děláme strojkem s tvořítkem tyčinky dlouhé zhruba 5-6 cm. Skládáme je na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě dorůžova-zvolna. Tyčinky děláme světlé,tmavé a světletmavé. Světletmavé děláme tak, že do strojku střídavě dáváme světlé a tmavé těsto.
3
**Krém:** máslo utřeme s cukrem do pěny, pak vmícháme kakao,naplníme cukrářský sáček a nanášíme na tyčinky (nebo mažeme nožem). Druhou (nenatřenou) tyčinkou přikryjeme, dáme vychladit. Připravíme si čokoládu nebo čokopolevu, kterou rozehřejeme a natřené tyčinky, naskládané vedle sebe,postříkáme vidličkou (lžičkou). Polevu necháme ztuhnout, tyčinky uschováme v chladu.
...přibližně 160 stupňů, drobné vánoční cukroví chce dobře ohlídat hlavně ke konci pečení, nejhorší je ta poslední fáze při pečení, kdy se říká: ještě chvilku a je to hotové :-D
lajla
|11. 12. 2013 15:14
A na kolik stupňů peču v elektrické troubě ? vždycky všechno spálim, tak se radši ptám
Dašula
|10. 12. 2013 19:52
Boží!!! Upekla jsem se sestrou pro mamku ( je nám 13) a byla opravdu nadšená!! <3 Moc práce to ani není, ale i tak to stojí za to- nádherně vypadá a stejně tak i chutná.... Doporučuju!! ;-)
Dagmar+ Diana :-))
E.Dožková
|21. 12. 2011 20:06
Upekla jsem ještě na poslední chvíli tyto tyčinky a můžu říct, že jsem udělala moc dobře, jsou výborné a pěkné