Rohlíky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, promícháme a necháme chvilku stát. Mezitím si nakrájíme špek na malinké kostičky (u nás se prodávají již krájené kostičky ve vakuovaném balení, tak používám tyto) a vyškvaříme ho. My rádi špeku hodně, může ho být být i trochu více, než 200 g. K rohlíkům přidáme mouku, trochu vegety, nasekanou petržel (hodně) a muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože). Slijeme slaninu a přidáme vyškvařené kostičky a tak půlku toho vyškvařeného tuku.
2
A teď si myslíte, že z toho knedlík nikdy nebude. Ale bude - začněte patlat, matlat a až se to spojí udělejte pěkné koule, asi tak jako tenisáky. Knedlíky dáte do vroucí vody. Plavou nahoře hned od počátku, tak se toho nepolekejte (je to asi obsahem tuku). Jsou uvařené tak za 10 minut - podle velikosti.
3
Je možné do těsta dat i nakrájené žampiony a pak se dá jíst jen tak bez ničeho, pokapané máslem. Jinak jsou skvělou přílohou ke špenátu a sázeným vejcím nebo k houbovým omáčkám.
Velmi mne to mrzí, že se to buď změnilo při převodu na nový systém, nebo jsem se nějak přehmátla a blbě to uložila. Ale v textu je přece uvedeno: .... muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože.... Už jsem to opravila.
muškátového oříšku se smí jen špetka, jinak je jedovatý.... ale myslím si, že takto to autor nenapsal - to množství. Jde o starší recept dle komentářů z dřívějších let... a tento server se měnil a nadělal spoustu chyb v receptech - znám víc případů!
Oskare, tady je mouka pouze hladka, tak davam 2/3 hladke mouky a 1/3 krupice. Pokazde byly vynikajici. Mohu vrele doporucit :-) :-) :-) Vlastne k houbovym omackam uz ani jine nedelam.
Já dávám hrubou.... Neví, zda to někdo zkoušel s jinou, ale orginál recept je hrubá!
Simča S.
Oskar
|25. 10. 2010 20:13
Pro začátečníky - jaká mouka? Hrubá či polohrubá?
Simča Sládková
|6. 7. 2010 20:37
Daniello, jsem ráda, že vám za oceánem chutnalo :-). A díky za jedničku :-) :-) :-).
Daniella O.
|6. 7. 2010 18:05
Simco, omlouvam se, ze tu jednicku jsem tam dala az ted, rozhodne si ji recepr zaslouzi!!!!! Lepsi knedliky k houbove omacce jsem jeste nejedla:))))
Daniella O.
|6. 7. 2010 18:02
Tak tyhle knedliky jsem vyzkousela uz jednou k houbove omacce a byly perfektni. Bohuzel jsem si je neulozila do oblibenych a ted jsem je nemohla najit.Jsou perfektni!!!! Chutnaji i za oceanem, zaslouzi si poradnou 1, protoze americka navsteva mela minule boule za usima :)))) Autorce dekuji :))))
recepty 73
|10. 3. 2010 16:55
Simčo,podobné jsem dělal nedávno-Krakonošovy knedlíky.Moc nám chutnali.Tyhle se špekem,jako příloha ke špenátu-no supér!
Klára Keselyova
|10. 3. 2010 16:36
Simčo, vypadá to vábne, dala som do oblúbených. Určite vyskúšam.