• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Barevné knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Barevné knedlíky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Barevné knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks rohlík
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g špek
    • 250
      g mouka
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, promícháme a necháme chvilku stát. Mezitím si nakrájíme špek na malinké kostičky (u nás se prodávají již krájené kostičky ve vakuovaném balení, tak používám tyto) a vyškvaříme ho. My rádi špeku hodně, může ho být být i trochu více, než 200 g. K rohlíkům přidáme mouku, trochu vegety, nasekanou petržel (hodně) a muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože). Slijeme slaninu a přidáme vyškvařené kostičky a tak půlku toho vyškvařeného tuku.
2
A teď si myslíte, že z toho knedlík nikdy nebude. Ale bude - začněte patlat, matlat a až se to spojí udělejte pěkné koule, asi tak jako tenisáky. Knedlíky dáte do vroucí vody. Plavou nahoře hned od počátku, tak se toho nepolekejte (je to asi obsahem tuku). Jsou uvařené tak za 10 minut - podle velikosti.
3
Je možné do těsta dat i nakrájené žampiony a pak se dá jíst jen tak bez ničeho, pokapané máslem. Jinak jsou skvělou přílohou ke špenátu a sázeným vejcím nebo k houbovým omáčkám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 27. 7. 2013 22:47

    Velmi mne to mrzí, že se to buď změnilo při převodu na nový systém, nebo jsem se nějak přehmátla a blbě to uložila. Ale v textu je přece uvedeno: .... muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože.... Už jsem to opravila.

  • SKSandy
    SKSandy | 27. 7. 2013 17:48

    muškátového oříšku se smí jen špetka, jinak je jedovatý.... ale myslím si, že takto to autor nenapsal - to množství. Jde o starší recept dle komentářů z dřívějších let... a tento server se měnil a nadělal spoustu chyb v receptech - znám víc případů!

  • Libuše Romančíková | 27. 7. 2013 17:35

    Tak teda nevím,ale 1 šálek muškátového oříšku...??? :'( ...tak to bych asi nepozřela. :-S Nechápu jak tohle může někdo vytisknout.

  • drobek72
    drobek72 | 2. 11. 2011 18:32

    Neříkám nic jsou svělí !!!!! :-*

  • Simča S.
    Simča S. | 28. 2. 2011 22:49

    Jsem moc ráda, že chutnalo!!! Mám radost, když mají moje recept úspěch :-)

  • jmuell1 | 28. 2. 2011 19:53

    Výborné! Děkuji za báječný recept!

  • Daniella O. | 6. 11. 2010 16:09

    Oskare, tady je mouka pouze hladka, tak davam 2/3 hladke mouky a 1/3 krupice. Pokazde byly vynikajici. Mohu vrele doporucit :-) :-) :-) Vlastne k houbovym omackam uz ani jine nedelam.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2010 17:00

    Já dávám hrubou.... Neví, zda to někdo zkoušel s jinou, ale orginál recept je hrubá! Simča S.

  • Oskar | 25. 10. 2010 20:13

    Pro začátečníky - jaká mouka? Hrubá či polohrubá?

  • Simča Sládková | 6. 7. 2010 20:37

    Daniello, jsem ráda, že vám za oceánem chutnalo :-). A díky za jedničku :-) :-) :-).

  • Daniella O. | 6. 7. 2010 18:05

    Simco, omlouvam se, ze tu jednicku jsem tam dala az ted, rozhodne si ji recepr zaslouzi!!!!! Lepsi knedliky k houbove omacce jsem jeste nejedla:))))

  • Daniella O. | 6. 7. 2010 18:02

    Tak tyhle knedliky jsem vyzkousela uz jednou k houbove omacce a byly perfektni. Bohuzel jsem si je neulozila do oblibenych a ted jsem je nemohla najit.Jsou perfektni!!!! Chutnaji i za oceanem, zaslouzi si poradnou 1, protoze americka navsteva mela minule boule za usima :)))) Autorce dekuji :))))

  • recepty 73 | 10. 3. 2010 16:55

    Simčo,podobné jsem dělal nedávno-Krakonošovy knedlíky.Moc nám chutnali.Tyhle se špekem,jako příloha ke špenátu-no supér!

  • Klára Keselyova | 10. 3. 2010 16:36

    Simčo, vypadá to vábne, dala som do oblúbených. Určite vyskúšam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Mouka Muškátový oříšek Petrželka Rohlík Špek Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka IV.

Vajíčková pomazánka IV.

Plněné ořechy IV.

Plněné ořechy IV.

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Vdolky paní Slávky

Vdolky paní Slávky

Mrkvový koláč BILLA

Mrkvový koláč BILLA

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Knedlíky s borůvkovým žahourem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Mandlový dort s jogurtem a ovocem

Doporučujeme

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

54
Krémová houbová polévka
Krémová houbová polévka
39
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
33
Celerová polévka s jablky
Celerová polévka s jablky
30
Topinky se smaženicí
Topinky se smaženicí
30
Bramborovo-celerový salát
Bramborovo-celerový salát

Zajímavé články

Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého favorita a přivítejte léto se sladkou noblesou
Nejkrásnější jahodové dorty: Vyberte si svého…
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré a bez kalorií!
Ochucené vody vás budou bavit: Jsou krásné, dobré…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
AHA.cz Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho  strach

Janda manželku udeřil pěstí: Opravdu nerad, mám z toho strach

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Synové našich idolů! Víte, kterým slavným otcům se narodili tihle fešáci?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

Muzikálový Raoul z Fantoma: Tajná svatba! Kdo je jeho krásná nevěsta?

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Horoskop na další týden: Kdo si v životě polepší a koho zradí dobrý přítel?

Další doporučené recepty:

Barevné hrnkové knedlíky
Barevné hrnkové knedlíky
Barevné jablečné řezy
Barevné jablečné řezy
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Barevné kokosové tyčinky s kakaovým krémem
Barevné kokosové tyčinky s kakaovým…
Barevné kuřecí placičky
Barevné kuřecí placičky
Barevné pomazánky - Brokolicová
Barevné pomazánky - Brokolicová
  • Recepty.cz
  • Barevné knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact