• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Barevné knedlíky
Napište svůj komentář k receptu

Barevné knedlíky

autor: Simča S.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Barevné knedlíky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks rohlík
    • 2
      dl mléko
    • 1
      ks vejce
    • 200
      g špek
    • 250
      g mouka
    • 1
      lžička vegeta
    • 1
      hrst petrželka
    • 1
      špetka muškátový oříšek

Postup přípravy receptu

1
Rohlíky zalijeme mlékem s rozšlehanými vejci, promícháme a necháme chvilku stát. Mezitím si nakrájíme špek na malinké kostičky (u nás se prodávají již krájené kostičky ve vakuovaném balení, tak používám tyto) a vyškvaříme ho. My rádi špeku hodně, může ho být být i trochu více, než 200 g. K rohlíkům přidáme mouku, trochu vegety, nasekanou petržel (hodně) a muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože). Slijeme slaninu a přidáme vyškvařené kostičky a tak půlku toho vyškvařeného tuku.
2
A teď si myslíte, že z toho knedlík nikdy nebude. Ale bude - začněte patlat, matlat a až se to spojí udělejte pěkné koule, asi tak jako tenisáky. Knedlíky dáte do vroucí vody. Plavou nahoře hned od počátku, tak se toho nepolekejte (je to asi obsahem tuku). Jsou uvařené tak za 10 minut - podle velikosti.
3
Je možné do těsta dat i nakrájené žampiony a pak se dá jíst jen tak bez ničeho, pokapané máslem. Jinak jsou skvělou přílohou ke špenátu a sázeným vejcím nebo k houbovým omáčkám.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné bramborové knedlíky (noky)

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné hrnkové knedlíky

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Simča S.
    Simča S. | 27. 7. 2013 22:47

    Velmi mne to mrzí, že se to buď změnilo při převodu na nový systém, nebo jsem se nějak přehmátla a blbě to uložila. Ale v textu je přece uvedeno: .... muškát (s tím opatrně, je dost aromatický, tak jenom na špičku nože.... Už jsem to opravila.

  • SKSandy
    SKSandy | 27. 7. 2013 17:48

    muškátového oříšku se smí jen špetka, jinak je jedovatý.... ale myslím si, že takto to autor nenapsal - to množství. Jde o starší recept dle komentářů z dřívějších let... a tento server se měnil a nadělal spoustu chyb v receptech - znám víc případů!

  • Libuše Romančíková | 27. 7. 2013 17:35

    Tak teda nevím,ale 1 šálek muškátového oříšku...??? :'( ...tak to bych asi nepozřela. :-S Nechápu jak tohle může někdo vytisknout.

  • drobek72
    drobek72 | 2. 11. 2011 18:32

    Neříkám nic jsou svělí !!!!! :-*

  • Simča S.
    Simča S. | 28. 2. 2011 22:49

    Jsem moc ráda, že chutnalo!!! Mám radost, když mají moje recept úspěch :-)

  • jmuell1 | 28. 2. 2011 19:53

    Výborné! Děkuji za báječný recept!

  • Daniella O. | 6. 11. 2010 16:09

    Oskare, tady je mouka pouze hladka, tak davam 2/3 hladke mouky a 1/3 krupice. Pokazde byly vynikajici. Mohu vrele doporucit :-) :-) :-) Vlastne k houbovym omackam uz ani jine nedelam.

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2010 17:00

    Já dávám hrubou.... Neví, zda to někdo zkoušel s jinou, ale orginál recept je hrubá! Simča S.

  • Oskar | 25. 10. 2010 20:13

    Pro začátečníky - jaká mouka? Hrubá či polohrubá?

  • Simča Sládková | 6. 7. 2010 20:37

    Daniello, jsem ráda, že vám za oceánem chutnalo :-). A díky za jedničku :-) :-) :-).

  • Daniella O. | 6. 7. 2010 18:05

    Simco, omlouvam se, ze tu jednicku jsem tam dala az ted, rozhodne si ji recepr zaslouzi!!!!! Lepsi knedliky k houbove omacce jsem jeste nejedla:))))

  • Daniella O. | 6. 7. 2010 18:02

    Tak tyhle knedliky jsem vyzkousela uz jednou k houbove omacce a byly perfektni. Bohuzel jsem si je neulozila do oblibenych a ted jsem je nemohla najit.Jsou perfektni!!!! Chutnaji i za oceanem, zaslouzi si poradnou 1, protoze americka navsteva mela minule boule za usima :)))) Autorce dekuji :))))

  • recepty 73 | 10. 3. 2010 16:55

    Simčo,podobné jsem dělal nedávno-Krakonošovy knedlíky.Moc nám chutnali.Tyhle se špekem,jako příloha ke špenátu-no supér!

  • Klára Keselyova | 10. 3. 2010 16:36

    Simčo, vypadá to vábne, dala som do oblúbených. Určite vyskúšam.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Mléko Mouka Muškátový oříšek Petrželka Rohlík Špek Vegeta Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Mraky

Mraky

Zapečené filé po cikánsku

Zapečené filé po cikánsku

Ďábelská pomazánka na topinky

Ďábelská pomazánka na topinky

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Celozrnný chléb z domácí pekárny

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

90
Dýňová tortila
Dýňová tortila
44
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
23
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

Další doporučené recepty:

Barevné hrnkové knedlíky
Barevné hrnkové knedlíky
Barevné jablečné řezy
Barevné jablečné řezy
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Barevné jarní závitky se třemi omáčkami
Barevné kokosové tyčinky s kakaovým krémem
Barevné kokosové tyčinky s kakaovým…
Barevné kuřecí placičky
Barevné kuřecí placičky
Barevné pomazánky - Brokolicová
Barevné pomazánky - Brokolicová
  • Recepty.cz
  • Barevné knedlíky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact