kuřecí maso
kuřecí řízek - 1ks, kuřecí nebo kachní játra - 150g
600
g
vepřová plec
300
g
mleté maso - hovězí
200-300
2
ks
cibule
větší
6
stroužek
česnek
solamyl (bramborový škrob)
trocha
2
ks
vejce
olivový olej
sůl
pepř mletý
sušená rajčata
floky
bylinky
co dům dal
Postup přípravy receptu
1
Nejprve si na trošce oleje osmahneme najemno nakrájenou cibulku a když zezlátne, přidáme najemno nasekaný česnek a necháme provonět. Směs odstavíme a necháme vychladnout.
2
Z vepřové plece a z kuřecího řízku (pokud jsou menší, můžeme dát dva) si uděláme pláty na roládu a pěstí je mírně rozklepneme.
3
Hovězí maso rozmixujeme s několika kostkami ledu na jemno a smícháme se dvěma třetinami připravené cibulky s česnekem, rajčatovými floky, pepřem, solí, jedním celým vajíčkem a bíllkem z druhého, trochou solamylu a bylinkami (u mě vede oregáno).
4
Kachní játra také rozmixujeme na jemno, přidáme žloutek z druhého vejce, solamyl, zbytek cibulky, sůl, pepř a bylinku (u mě rozmarýn).
5
Tyto čtyři vrstvy balíme do rolády - první vystvu tvoří osolený a opepřený vepřový plát, na který rovnoměrně rozložíme hovězí směs. Na ni přide osolený a opepřený kuřecí plát, do kterého zabalíme směs z jatýrek. Roládu upevníme provázkem a na rozpáleném oleji osmahneme, aby se maso zatáhlo.
6
Pečeme v mírnější troubě asi hodinu (podle tloušťky rolády), průběžně otáčíme a podléváme. Na řezu vypadá báječně.