Mleté maso dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr, vejce, drobně pokrájené papriky (trikolora) a cibuli, nastrouhaný česnek, mlékem navlhčené nastrouhané rohlíky, osolíme, opepříme a vše dobře promícháme. Mokrou rukou pak vyválíme šišku nebo uplácáme karbanátky. Šišku přendáme do vymazaného pekáčku, vložíme do předehřáté trouby na 200 stupňů a za občasného podlití a přelití pečeme dozlatova nejprve cca 20 minut zakrytou, pak odklopíme a dopečeme. Karbanátky smažíme v rozpáleném oleji dozlatova z obou stran. Před smažením je můžeme obalit ve strouhance.
2
Podáváme s bramborovou přílohou, okurkovým salátem nebo jinou zeleninou dle chuti. Lze podávat i jako studené pohoštění s okurkou, hořčicí..., kdy vychlazenou sekanou pokrájíme na slabší plátky.