Populární vietnamský sendvič je vlastně bagetou naplněnou plátky pečeného marinovaného bůčku, salátem z mrkve, okurky, ředkve a cibule se sladkokyselou zálivkou, křupavými listy salátu a směsí aromatických čerstvých bylinek.
Troubu rozehřejte na 200 °C. Rybí i sójovou omáčku, víno a 2 lžíce cukru prošlehejte v malém pekáčku a doplňte vodou tak, aby bůček byl v omáčce ponořený asi do poloviny. Vložte do trouby a pečete přibližně 40 minut. Bůček nechte úplně vychladnout a nakrájejte jej na plátky.
Mrkev, okurku a ředkev očistěte a nakrájejte na tenké nudličky. Nasypte do misky a přidejte na tenké plátky nakrájenou cibuli. Přisypte sůl a vše prsty promačkejte, aby zelenina zkřehla. Přidejte zbytek cukru a citronovou šťávu a promíchejte.
Bagety prořízněte a vložte do nich bylinky, listový salát, plátky bůčku, ochucenou zeleninu a posypte sezamem. Dochutit je můžete majonézou nebo třeba sladkokyselou chilli omáčkou.