Z cukru uděláme karamel. Jakmile nabude rezavé bravy, přidáme oloupané banány a asi 5 minut je na mírném ohni opékáme a obracíme. Podáváme teplé. Před servírováním je lze oflambovat nebo posypat trochou skořice.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Kateřina Gruberová
|21. 9. 2008 14:14
Potřebovala jsem spotřebovat pár banánů a tohle se mi hodilo. Karamel jsem ke konci rozředila trochou vroucí vody, dala jsem tam skořici i rum a banány už předem nakrájené na špalíčky a ocitronované. Chutnalo nám, je to jednoduché a rychlé, takže za 1 :o)
Dandy K
|2. 3. 2006 16:04
Je to dobré kdysi jsme to dělali ale nalili jsme tam toho rumu hodně takže jsme opálili i odpařovač. :-)
Jana Povolná
|1. 6. 2005 08:37
Leni,zadejte hledej "KARAMEL" v diskuzi a tam je hned několik rad na tekutý karamel,tuším,že příspěvky jsou někdy z dubna nebo března
Lenka Čížková
|31. 5. 2005 11:04
Mohli byste mi prosím někdo poradit, jak udělat karamel? Vždycky když se o to pokouším, vyrobím tvrdou hmotu jako kámen. Děkuji za radu.