hořká čokoláda
lze použít i mléčnou čokoládu nebo čokoládovou polevu
citronová šťáva
nebo pomerančová
bílá čokoláda
nebo čokoládová poleva
mascarpone
nebo tvaroh, pomazánkové máslo, lučina...
banány
Postup přípravy receptu
1
Vychlazené banány oloupeme, dáme na mřížku, aby mohly okapávát a částečně oschnout a pokapeme je citronovou nebo pomerančovou šťávou, která nám zabrání hnědnutí banánů na místech, kde nebude poleva. Stylem "cik-cak" přelijeme tmavou a poté i světlou čokoládou, kterou si rozpustíme ve vodní lázni s malým kouskem másla, které nám čokoládu zjemní a po vychladnutí nebude tak lámavá, ale křehkost si ponechá.
2
Smetanu vyšleháme se lžící cukru moučky (kdo rád sladké, může přidat) a vanilkovým cukrem téměř dotuha. Přidáme mascarpone a došleháme v hladký krém, kterým dozdobíme vychladlé banány s čokoládou. Na dozdobení nám postačí igelitový sáček s odstřiženým růžkem.
3
Banány v čokoládě můžeme připravit i jako pohár: pokrájené banány pokapeme šťávou, vrstvíme do skleniček a střídavě poléváme čokoládou, pak dozdobíme krémem.