• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Banány na bezé
Napište svůj komentář k receptu

Banány na bezé

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banány na bezé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bezé - 12 kousků
    • 8
      bílek
    • 1
      sklenice cukr krupice
    • 0,75
      sklenice moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
  • Na ozdobu
    • 2
      sklenice šlehačka
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukrářské zdobení barevné
    • 6
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme.
2
Zdobícím sáčkem s hladkou koncovkou vytvarujeme ze sněhu přímo na plech 12 obloučků.
3
V troubě je při 100 °C sušíme 8 hodin. Poté bezé vyjmeme a necháme vychladout.
4
Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme. Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme kakao. Touto pařížskou šlehačkou naplníme sáček s ozdobnou trubičkou a ozdobíme bezé.
5
Půlky banánů poklademe na šlehačku, polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovými perličkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné bezé

Ovocné bezé

Bezé s višňovu zmrzlinou

Bezé s višňovu zmrzlinou

Bezé roláda

Bezé roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Doubková | 5. 6. 2009 20:57

    Díky za recept!!!je moc dobrý :-D

  • Pája S | 12. 2. 2009 18:35

    No banány polité čokoládou a se šlehačkou, óóó mé dětství !!A dělám si to i dnes.:-) S tím bezé to musí být také senza.Kdysi jsem dělala bezé nebo spíše obrpusinky v mikrovlnce,bylo hotovo za 2-3 min.Udělala se kulička z cukru a sněhu z bílků a dala se na talířek.Ta rostla a rostla ... Rychlovka,ale křehká.:-D

  • karolína oherova | 19. 3. 2007 13:43

    je to super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! manželovi to taky chutnalo!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sandra kormonová | 6. 2. 2007 16:34

    děkuji za recept bylmoc dobrý

  • Petra Vomackova | 29. 11. 2005 14:14

    8 hodin na 100°C??? neni to chyba?

  • Eva | 12. 11. 2004 18:43

    Jak můžu při tak vysoké teplotě bezé "sušit"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílek Čokoládová poleva Cukr Cukr krupice Cukrářské zdobení Kakao Moučkový cukr Šlehačka Solamyl (bramborový škrob)
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Broskvový dort

Broskvový dort

Šklebíci z listového těsta

Šklebíci z listového těsta

Výborný losos

Výborný losos

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
24
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
22
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
22
Česnekové závitky se slaninou v omáčce
Česnekové závitky se…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

Pavel Trávníček po operaci srdce: Jsem velmi opotřebovaný! Podstoupil další lékařské kúry

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Banánový koláč se smetanou
Banánový koláč se smetanou
Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...
Banánový krém - poháry, dezerty, dorty.…
Banánový závin s rebarborou
Banánový závin s rebarborou
Banány na špejli
Banány na špejli
Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
  • Recepty.cz
  • Banány na bezé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact