• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banány na bezé
Napište svůj komentář k receptu

Banány na bezé

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banány na bezé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Bezé - 12 kousků
    • 8
      bílek
    • 1
      sklenice cukr krupice
    • 0,75
      sklenice moučkový cukr
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
  • Na ozdobu
    • 2
      sklenice šlehačka
    • 3
      lžíce cukr
    • 100
      g čokoládová poleva
    • 2
      lžíce kakao
    • 4
      lžíce cukrářské zdobení barevné
    • 6
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, ke konci šlehání postupně přidáváme krupicový cukr, pak přisypeme cukr moučkový a bramborovu moučku. Lehce promícháme.
2
Zdobícím sáčkem s hladkou koncovkou vytvarujeme ze sněhu přímo na plech 12 obloučků.
3
V troubě je při 100 °C sušíme 8 hodin. Poté bezé vyjmeme a necháme vychladout.
4
Polevu rozpustíme ve vodní lázni. Banány oloupeme, podélně rozkrojíme. Smetanu ušleháme s cukrem, přidáme kakao. Touto pařížskou šlehačkou naplníme sáček s ozdobnou trubičkou a ozdobíme bezé.
5
Půlky banánů poklademe na šlehačku, polijeme čokoládovou polevou a posypeme cukrovými perličkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ovocné bezé

Ovocné bezé

Bezé s višňovu zmrzlinou

Bezé s višňovu zmrzlinou

Bezé roláda

Bezé roláda

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie Doubková | 5. 6. 2009 20:57

    Díky za recept!!!je moc dobrý :-D

  • Pája S | 12. 2. 2009 18:35

    No banány polité čokoládou a se šlehačkou, óóó mé dětství !!A dělám si to i dnes.:-) S tím bezé to musí být také senza.Kdysi jsem dělala bezé nebo spíše obrpusinky v mikrovlnce,bylo hotovo za 2-3 min.Udělala se kulička z cukru a sněhu z bílků a dala se na talířek.Ta rostla a rostla ... Rychlovka,ale křehká.:-D

  • karolína oherova | 19. 3. 2007 13:43

    je to super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! manželovi to taky chutnalo!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • sandra kormonová | 6. 2. 2007 16:34

    děkuji za recept bylmoc dobrý

  • Petra Vomackova | 29. 11. 2005 14:14

    8 hodin na 100°C??? neni to chyba?

  • Eva | 12. 11. 2004 18:43

    Jak můžu při tak vysoké teplotě bezé "sušit"?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Bílek Čokoládová poleva Cukr Cukr krupice Cukrářské zdobení Kakao Moučkový cukr Šlehačka Solamyl (bramborový škrob)
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Langoše II.

Langoše II.

Salát z červené řepy s křenem

Salát z červené řepy s křenem

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Rajská polévka se zakysanou smetanou

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Škvarková pomazánka III.

Škvarková pomazánka III.

Malinové profiterolky

Malinové profiterolky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen) paličky

Česnekovo-zázvorové kuřecí (nejen)…

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Bleskové kuřecí kari s brokolicí

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

74
Skořicové šneky
Skořicové šneky
71
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
55
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
48
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
22
Pečená kachna
Pečená kachna

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Banánový koláč se smetanou
Banánový koláč se smetanou
Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...
Banánový krém - poháry, dezerty, dorty.…
Banánový závin s rebarborou
Banánový závin s rebarborou
Banány na špejli
Banány na špejli
Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Banány v čokoládě se smetanovým krémem
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
Banh mi - bageta s pečeným bůčkem
  • Recepty.cz
  • Banány na bezé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact