Žloutky s cukrem utřeme do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Rozetřeme na plech s vyššími okraji a pečeme na 180 °C asi 12-15 minut.
2
Krém: vyšleháme žloutky s cukrem nad párou, do vychladlé pěny vmícháme změklé máslo a kakao. Krémem potřeme vychladlý piškot a dáme ztuhnout.
3
Poleva: menší kastrolek dáme do vodní lázně, do něho vložíme tuk a necháme rozpustit, pak nalámeme čokoládu, vsypeme kakao a vymícháme hladkou polevu (nesmí se vařit, jen rozpustit). Piškot s krémem poklademe hustě banány nakrájenými na kolečka a přelijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout.
4
Při krájení řezů namáčíme nůž do teplé vody, aby se poleva nelámala.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana z VM
|21. 9. 2006 12:55
Krémy s vařeným žloutkovým krémem jsou výborné. Já dávám celá vejce a ne takové množství, ale to je jedno. Je to lehký, nadýchaný krém a tento moučníček bude jistě lahůdkou !!