Banány dle velikosti nakrájíme na špalíčky (délka asi 5-6 cm), vyjdou tak asi 3-4 kousky. Důležité - neřezat po délce, rozteklo by se!!!
2
Obalujeme ve vejci a strouhance, na tuto vrstvu opět vejce a strouhanka, opakujeme celkem 3x.
3
Fritovací hrnec na 180 °C a do zlatova opéct.
4
Podávat se může samotné nebo vylepšit zmrzlinou, šlehačkou, sekanými oříšky, čokoládou atd. - vše záleží na fantazii. Nám nejvíce chutná se stracciatellou a to i těm, co nejsou na sladké.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Petr Chaloupsky
|28. 9. 2008 14:38
Recept výborný, dávám 1. Ještě mě napadlo ho vylepšit tak, že jsem do vajec dal vanilkový cukr. Podával jsem s vanilkovou zmrzlinou, na osmažené banány jsem nastrouhal vanilku s karamelem (mlýnek, jako je třeba na mořskou sůl či pepř) a dozdobil šlehačkou se skořicí. Všem moc chutnalo, vřele doporučuju.