moučkový cukr
dle chuti a zralosti banánů, není nutný
1
ks
vanilkový cukr
250
ml
smetana ke šlehání
33%
250
g
zakysaná smetana
nebo tvaroh z vaničky
100
g
margotka
dle chuti, 50 -
3
ks
banány
Postup přípravy receptu
1
Smetanu vyšleháme do tuha. Margotku nastrouháme do mísy, přidáme vanilkový cukr, zakysanou smetanu a vše dobře promícháme. Poté vmícháme šlehačku, pokrájené banány a ochutnáme. Pokud máme rádi sladké, přisladíme trochu moučkovým cukrem a krém dáme vychladit.
2
Místo Margot tyčinky můžeme nastrouhat Ledové kaštany.
3
Krém můžeme použít při výrobě pohárů, pečených i nepečených dortů, dezertů... Na dozdobení můžeme použít cukrářské piškoty, čokoládové polevy, kakao, kokos, sekané ořechy, čerstvě pokrájený banán...
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Dominika
|18. 12. 2016 18:57
Z bananoveho kremu jsem udelala luxusni pohary o kterych se mym milovanym v zivote nezdalo ;)
Martina
|8. 4. 2016 09:50
Vynikající krém!! dala jsem ho na piškotový kulatý korpus, posypala hoblinkami čokolády a byl to dokonalý dort pro mého Pepíčka <3 Zkuste a nebudete litovat
Bruu
|9. 7. 2015 18:10
Dobrý den, je krém tuhý? Aby mi držel v dortu a pod marcipánem? :)