Sušenky a preclíky rozmixujte na drobenku, přidejte cukr, přilijte zchladlé rozpuštěné máslo a pečlivě promíchejte. Směs napěchujte na dno a boky koláčové formy a nechte ztuhnout v ledničce.
2
Připravte karamel. Do kastrůlku nalijte vodu, přidejte cukr a na mírném plameni přiveďte k varu. Plamen stáhněte na minimum a nechte cukr zkaramelizovat. Karamel má tendenci se připalovat, tak ho hlídejte. Pak přidejte pokrájené studené máslo se smetanou a opatrně promíchejte - směs začne bublat, takže opět hlídejte. Omáčku nalijte na korpus a vraťte do ledničky, aby karamel lehce ztuhl.
3
Banány pokrájejte na plátky a naskládejte na karamel. Smetanu, creme fraiche a semínka z vanilkového lusku ušlehejte dotuha. Krém naneste na banány a ozdobte nasekanou čokoládou a pistáciemi.