• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Banánový koláč s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Banánový koláč s čokoládou

autor: Ivana Kašparovská
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánový koláč s čokoládou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 130
      g hořká čokoláda
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 400
      g banány
    • 100
      g máslo
    • 4
      vejce
    • 175
      g moučkový cukr
    • 50
      g med
    • 3
      dl hnědý rum
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Polovinu čokolády rozpustíme ve vodní lázni a necháme lehce vychladnout. Máslo, rozpuštěnou čokoládu, vejce, cukr, med a rum ušleháme, přidáme rozmačkané banány, mouku, skořici a na hrubo nasekaný zbytek čokolády.
2
Přidáme asi 5 lžic mléka (dle potřeby i víc) a zamícháme. Dortovou nebo bábovkovou formu vymažeme a vysypeme moukou a pečeme asi 1 hodinu při 175 °C. Hotový vychladlý moučník pocákáme polevou z 3 lžic rumu a cca 100 g moučkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Americký banánový koláč

Americký banánový koláč

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Skrytý banánový koláč

Skrytý banánový koláč

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • GrayWolf
    GrayWolf | 11. 2. 2011 12:21

    Výborný :-) moc jsme si pochutnali!!!

  • Barbora Kajzarová | 5. 9. 2008 12:07

    děkuji za radu určitě to vyzkouším

  • iva nemcova | 4. 9. 2008 15:21

    ...anebo taky podle spejle zapichnute do testa,pokud je po vytazeni spejle sucha tak je dopeceno.

  • iva nemcova | 4. 9. 2008 15:19

    Barboro,ja jsem sice tenhle recept nedelala,ale ze zkusenosti ti muzu rict,ze na plech to dat muzes. Jen pozor na dobu peceni,na plechu to bude upeceno driv nez za 1 hodinu(jak se uvadi v receptu). rekla bych tak 40-45 minut. poznas to podle okraju testa,kdyz je upeceno,tak se testo mirne odlepi od okraje formy.

  • Barbora Kajzarová | 4. 9. 2008 14:41

    a můžu to péct na plechu? jsem začátečník v pečení takže vážně nevim:-)

  • Jana Cz. | 13. 7. 2007 19:13

    Já se hlásím, že jsem hodnotila, už včera, když jsem psala komentář :-)).

  • Jana z VM | 13. 7. 2007 08:05

    Všichni chválíte a nikdo nehodnotíte....Kde už tento recept mohl být !! Já ho ještě nepekla, ale určitě brzo vyzkouším a ohodnotím.:o)

  • Jana Cz. | 12. 7. 2007 19:51

    Tenhle koláč je opravdu výborný. Dělala jsem ho na pekáči s vyšším okrajem. Jen jsem nepoužila uvedenou polevu, ale pocákala jsem bílou čokoládou. Bylo to opravdu fantastické, budu se k němu vracet.

  • Anička | 20. 2. 2007 11:51

    Moučník byl výborný, na každou porci jsem dala kopeček šlehačky a nastrouhanou čokoládu. Čokoládu do těsta jsem nasekala.

  • katka | 9. 11. 2006 12:59

    Koláč jsem zkoušela, chuťově byl moc dobrý, jenom mi přišel hutný, jako by se trošku zdrcnul. Má tak vypadat, nebo jsem ho upelka špatně? A ještě jeden dotaz, "na hrubo nasekaná čokoláda" znamená ručně nalámaná na malé kousky?

  • katka | 9. 11. 2006 12:59

    Koláč jsem zkoušela, chuťově byl moc dobrý, jenom mi přišel hutný, jako by se trošku zdrcnul. Má tak vypadat, nebo jsem ho upelka špatně? A ještě jeden dotaz, "na hrubo nasekaná čokoláda" znamená ručně nalámaná na malé kousky?

  • Radka | 5. 9. 2006 17:08

    Cukru bylo akorat, nepocitila jsem to nejak sladke a to sladke moc nejim. Zblajzli jsme to cela rodina a vsem nam to pripominalo vyborne anglicke doughnuts s kousky cokolady. Ani jsem to nepocakala rumem a cukrem.

  • Zdeňka Raindlová | 7. 8. 2006 16:55

    Paní Ivano, děkuji za odpověď, koláč v nejbližší době vyzkouším a napoprvé rozhodně nechám ingredience v uvedeném poměru:-) dělám to tak ze zásady - poprvé, když zkouším nový recept, dělám všechno přesně podle návodu a pak se rozhodnu, jestli chci něco změnit.

  • Jana | 7. 8. 2006 12:29

    Vidím,že už jste se kvůli mně málem popraly.Děvčata,nejsem diabetička a můj cholesterol je v pořádku.Já jen píšu svoje zkušenosti,jak to chutná nám.Klidně si ještě cukru nebo tuku přidejte,podle vaší chuti.Je to na vás. nedejte si kazit chuť.Jo,a dietní stránky pročítám také.

  • Kuchařka on-line | 7. 8. 2006 10:09

    Opraveno.

  • Ivana Kašparovská | 4. 8. 2006 08:32

    Patří tam 4 vejce. Omlouvám se, zapomněla jsem dopsat. Prosím redakci o doplnění. Děkuji

  • Zdeňka Raindlová | 2. 8. 2006 14:47

    Tolik debaty o množství cukru (mimochodem se mi ho nezdá nějak nadměrně mnoho)...mě spíš zajímá něco jiného - v postupu přípravy čtu "vejce", ale ať koukám jak koukám, v ingrediencích žádné vejce nevidím! Můžete mi prosím napsat, kolik těch vajec tam patří? Ráda bych tento koláč vyzkoušela...

  • eviku | 27. 7. 2006 20:53

    Paní Jano z VM, mluvím opravdu ze zkušenosti, poměr mouky a cukru 1:1 u běžných moučníků - samozřejmě ne např. u cukroví - to je na mě opravdu ukrutně sladké. Nikdy se ubrání cukru nijak neodrazilo na výsledku pečení. Samozřejmě začínající pekařky by takové úpravy dělat neměly. Taky jistě záleží na zvyku a chuti každého. Jinak nic ve zlém, prosím, vaše recepty zde jsou skvělé!

  • Jana z VM | 27. 7. 2006 10:06

    Eviku, nechápu, proč se naježíte, když je v receptu poměr mouky a cukru stejný? Nevím, jak jste zkušená kuchařka, ale já vařím a peču už opravdu dost dlouho a troufám si říct, že jsem dost zkušená, ale sama bych nikdy "neupravovala" recept, když jej nemám vyzkoušený. A znám dost výborných receptů, kde je poměr mouky, másla a cukru stejný a mně se právě líbí, protože si je dobře pamatuji - všehcny jsou vynikající !! Takové přístupy k vaření a pečení se mi nelíbí... Ale to je každého věc, vždyť si to potom sní sám.... A když mu to vyhovuje...Jsou ještě takové kuchařinky, co nahrazují kvalitnější suroviny levnějšími, recepty šidí a tvrdí, že to "bylo taky dobré". To ale předělávají recepty a vlastně vytvářejí jiné, méně kvalitní.Neříkám - stane se, že není k dispozici zrovna ta kvalitní surovina, ale záměrně je měnit, to ne. Nikdy bych nenahrazovala např.

  • Ela | 27. 7. 2006 08:35

    Všichni jenom polemizujete o množství cukru a kdopak z vás to vyzkoušel? Já přece! a musím recept pochválit. Nemám ráda příliš sladké moučníky a musím přiznat, že tento byl tak akorát. Dala jsem 3 lžíce medu a cukru jsem neubírala.

  • eviku | 26. 7. 2006 19:15

    Musím se připojit k debatě o množství cukru. Souhlasím s paní Martinou, dělám to většinou stejně, asi o třetinu dávám cukru méně. Ale u tohoto receptu bych to nedělala, na 400g mouky je touho cukru dost málo. Něco jiného jsou recepty, které začínají " 250g mouky, 250g cukru..." To se úpně naježím.

  • Anonym | 26. 7. 2006 15:25

    Když peču a dám méně cukru říkám tomu "dietní recept" a když si dopřávám té dobroty a nikdo mě nevidí, tak si říkám, že nepřiberu :-))

  • Martina Veselá | 26. 7. 2006 14:47

    Nic proti receptu. Ale opravdu u každého receptu ubírám cukr a nikdy se mi nestalo, že by to bylo málo sladké. Je to jen moje zkušenost.

  • Jana z VM | 26. 7. 2006 14:07

    Musí to být velice dobré, když tak koukám na suroviny. Souhlasím s autorkou, že nejdříve je zapotřebí recept vyzkoušet a potom napsat svoje připomínky.To platí u každého receptu.... Určitě bych hned automaticky cukr neubírala,protože nikdy nevíte, co to s tím receptem udělá a proč je tam právě tolik cukru a ne méně, že?!

  • Ivana Kašparovská | 26. 7. 2006 13:31

    ...... nejdřív to chce hlavně vyzkoušet!

  • Martina Veselá | 26. 7. 2006 11:44

    Také vařím podle těchto receptů, ale automaticky dávám o třetinu cukru méně. A i tak se mi to zdá dostatečně sladké. Opravdu záleží na chuti každého z nás.

  • Handula | 26. 7. 2006 11:05

    jak si tak čtu komentáře k receptům tak na mě p. Jana působí, že je buď diabetička a nebo má problémy s cholesterolem-tudíž musí opravdu zabrousit do dia receptů!!!Nic ve zlém,já vařím a peču podle těchto receptů dlouho a vždy se mi povedou a hlavně jsou moc dobré.

  • Lenka | 26. 7. 2006 10:39

    Na 400 g polohrubé mouky si myslím, že je 175 g cukru odpovídající a 50 g medu taky není moc velké množství. Banány vám to zavoní, ale neosladí. Je to moc dobré paní Jano, jen vyzkoušejte.

  • Jana | 26. 7. 2006 09:38

    Tolik banánů,ještě cukr a med-není to příliš sladké?

  • Lenka | 24. 7. 2006 13:27

    Koláč je moc moc dobrý, dělala jsem do dortové formy. Ozdobila jsem ho šlehačkou ušlehanou se ztužovačem a kolečky banánů. Příště ho rozříznu a naplním šlehačkou i uvnitř. Je krásně voňavý. MŇAM MŇAM. Hodnotím 1

  • danka lehocka | 19. 7. 2006 11:43

    A tolko som hladala rcepty z bananov,určite ho vyskušam vyzerá dobre.:o))

  • Aninka | 14. 7. 2006 11:09

    Taky skvělý recept.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Výjimečný den Posvícení Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Hnědý rum Hořká čokoláda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Išelské koláčky

Išelské koláčky

Pórková omáčka

Pórková omáčka

Churros

Churros

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Sladko-kyselé vepřové po thajsku

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Cibulová sladkokyselá omáčka / zadělávaná cibule

Cibulová sladkokyselá omáčka /…

Hanácké bifteky

Hanácké bifteky

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

60 minut
Rybízová bábovka

Rybízová bábovka

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

62
Houbový guláš
Houbový guláš
62
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
53
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
43
Mletá směs se zeleninou a čočkou
Mletá směs se zeleninou…
35
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…

Zajímavé články

Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na bagety baví Instagram
Nepotřebujeme ji, ale chceme! Růžová kabelka na…
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy Pilarové nebo Jiřiny Šejbalové
Nakládané okurky podle hvězd: Zkuste recept Evy…
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně a vaše tělo vám poděkuje
9 superpotravin pro ženy 50+: Jezte je pravidelně…
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel, která vám připomenou prázdniny na venkově
Vařte jako babička! 10 nejlepších letních jídel,…
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek, které oceníte nejen o letních prázdninách
Od pondělí do pátku: 5 nejlepších pomazánek,…
AHA.cz Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Nemluvná Bydžovská se odvázala: Otevřeně o chlastu a sexu

Mimibazar Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Řecko okouzlí každého cestovatele. Nabídne odpočinek, poznání i skvělou kuchyni

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Nejstylovější denní looky z kolonády: Excelovala Pořízková, Peštová i Pauhofová

Ženy.cz Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Večerní sklenka vína: Pohoda, nebo cesta k závislosti?

Blesk.cz Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

Sandeva po návratu z Varů: Nahradila ji hvězda Zlaté labutě! Co za tím vězí?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

Vědma Helen Stanku: Opustit manželku kvůli milence? Nejčastější dotaz k výkladu karet

  • Recepty.cz
  • Banánový koláč s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact