Banány (nepřezrálé) oloupeme a rozčtvrtíme. V nepřilnavé pánvi si rozpustíme máslo, ve kterém banány zprudka osmažíme z obou stran a poté vyndáme stranou na talíř.
2
Do zbylého másla na pánvi nasypeme strouhanku, kterou necháme za stálého míchání zezlátnout. Přisypeme vanilkové cukry a ještě velmi krátce za stálého míchání smažíme. Pokud máme pánev s těžším dnem, která drží teplotu, vanilkové cukry přisypeme až po odstavení, aby se nám strouhanka s cukrem nezačala připalovat.
3
Mléko s cukrem (dle chuti) a vanilkovým pudinkem uvaříme dle návodu na obalu.
4
Banány obalíme ve vanilkové strouhance a částečně je na talíři přelijeme teplým pudinkem nebo je do pudinku, který jsme rozdělili do talířků "posadíme".
5
Podáváme teplé, ale jíst se dají pochopitelně i vychladlé.