Mandle rozmixujeme na jemný prášek. Studené máslo nastrouháme na jemném struhadle, přidáme prosátou mouku a vše promícháme. Do hmoty přidáme mleté mandle, cukr a vajíčko. Zpracujeme těsto, které odložíme do lednice na půl hodinu. Připravíme formu a těsto namačkáme na dno a na boky formy. Odložíme do ledničky, dokud vyhřejeme troubu.
2
Když máme troubu vyhřátou, formu vyjmeme z lednice, těsto propícháme vidličkou a kraje obalíme alobalem, aby se kraje oddělovali během pečení od stěny formy. Pečeme cca 10 minut, pak alobal stáhneme a dopečeme 7 - 10 minut.
3
V malém hrnci ohřejeme smetanu s máslem. Odstraníme z tepla, přidáme nalámanou čokoládu a mícháním ji rozpustíme. Necháme vychladnout na pokojovou teplotu. Smetanu vmícháme do tuhé šlehačky. V druhé misce utřeme sýr s moučkovým cukrem a rumem. Pak smícháme smetanovou hmotu s čokoládovou hmotou a nakonec tuto hmotu jemně vařečkou vmícháme do vyšlehané šlehačky.Trochu krému navrstvíme na vychladlé těsto, poklademe banány a navrstvíme zbývající krém. Odložíme do chladničky ztuhnout a můžeme podávat.