Do dortové formy naskládáme vedle sebe piškoty a poklademe je na kolečka krájenými banány. Rozmíchanou kysanou smetanu s cukrem rozetřeme na banány a postup opakujeme. Končíme piškoty. Zatížíme a dáme na 24 hodin do lednice. Zdobíme šlehačkou a strouhanou čokoládou.
...formu doporučuji vymazat máslem a vysypat kokosem, vzhled jsem upravil do požadované podoby...
Karin
|20. 6. 2013 17:42
Dobrý den,banány nečernají pokud je pokapete citronovou šťávou :-)
zuzka
|18. 9. 2011 11:06
:-\ nescernaj ty banany?
david
|17. 4. 2011 13:32
dobré je jej ještě posypat strouhanou čokoládou
Michaela Vilkusová
|11. 7. 2007 21:50
Když dělám něco se syrovými babány, tak si je namočím tak na půl hodinky do citronové šťávy...nezhnědnou vám
Jana
|9. 7. 2007 16:52
Komu se nechce patlat s formou, i když kokos funguje, je možné vyložit dortovou formu alobalem.
amálie
|14. 2. 2007 02:36
Taky dělávám už spousty let a u nás je nejoblíbenější varianta s meruňkami a na to kysané smetany smíchané s vanilkovými cukry a když to není pro malé děti tak rumem.Varianta s banány je výborná také,když do smetan vmícháte místo rumu vaječný koňak nebo Bayles
Anonym
|28. 11. 2006 04:03
ja jsem tento dort delala i s cerstvymi jahodami a boruvkami a musim rict, ze ackoli boruvky utikali z formy a ja pak dve hodiny uklizela kuchyn, byl vyborny......take pouzivam zelatinu.s pozdravem marta
Marja
|7. 11. 2006 17:27
je to dobré i s jogurtem a kompotem i mandarinkovým...
Anonym
|15. 6. 2005 21:56
želatinu nahrazuji štávou od kompotu uvařenou s pudinkem(pudink.práškem)
jaja 13
|30. 4. 2005 17:04
Tento dort je velmi dobrý i mražený.
Dana Pokorná
|29. 4. 2005 14:34
Jako ovoce dávám mražené jahody /rozmačkané a oslazené/, které mám v krabici od mléka a postupně je krájím na plátky a dávám na piškoty. Dort je úplně ztuhlý. Dělám tři vrstvy. Dort je výborně tuhý. Zkusila jsem i mražené jahody celé, ale to vadi na zuby /moc studené velké sousto/. Dana
Dáša
|12. 4. 2005 10:16
Na tento dort dávám nahoru želatinu. Část kysané smetany obarvím kakaem, taže mám i barevné vrstvy. Nejlépe chutná druhý den (piškoty nasáknou). Dobrou chuť.
Mirka
|7. 2. 2005 16:40
Tento dort dělám už delší dobu a doporučuju ,aby se smetana smíchala s trochou mléka a piškoty se do ní zamíchaly a potom i se smetanou dali do formy(lépe nasáknou).Já dávám nahoru jahody z plechovky a posypu je kakaem a je to výborné,mohu doporučit.
Oliver
|30. 9. 2004 11:23
Nepeceny dort,je strasne dobry,delame ho uz leta,ale s trochou vice prisad,do zakysane smetany se prida vanilkovy cukr na zavoneni a rum,par lzic,je to moc dobry.A ovoce,banany mam moc rada,ale vetsinou davame ananas,broskve,a co je uplne nejlepsi -boruvky!vyzkousejte to,je to dobrota!a formu doporucuju vymazat a vysypat kokosem,kdyz se pak forma otevre,ty steny nejosu takopatlany,ale krasne uhlazeny,kazdopadne nehcat ulezet v lednici!