Máslo, žloutky, cukr ušleháme. Přidáme melasu, ořechy, čokoládovou rýži, rozmačkané banány, pak přidáme mouku, v které jsme rozmíchali sůl a sodu. Nakonec dáme sníh. Dáme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme při 150 °C asi 30 minut - zkusíme špejlí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
D K
|2. 7. 2007 22:48
Pani Lenko K. já používám melasu vital a tam je i přímo na lahvičce napsáno , že má příjemnou karamelovou chuť. Tak si vám dovolím taky oponovat.
Lenka K.
|1. 7. 2007 11:32
Dovolím si oponovat paní D K, melasa nechutná ani trochu jako karamel! Má tak specifickou chuť, že ji nelze k ničemu přirovnat. Prostě melasa chutná jako melasa.:-)
Pavlína Svitáková
|2. 5. 2006 16:13
Upečeno.Skvělý recept!Připomíná perník.Chuť melasy je výrazná.Chutný,nadýchaný a šťavnatý.Pekla jsem na menším plechu a místo čok.rýže jsem dala sekanou čokoládu.Za 1*.
Klára Malá
|27. 4. 2006 08:46
Děkuji
D K
|26. 4. 2006 09:11
Melasa je přírodní produkt, kteý vzniká při výrobě cukru z cukrové třtiny. je v ní hodně minerálů a stopových prvků. Má přiznivé učinky na lidský organismus. Napomáhá odstraňovat ekzémy, bolesti páteře, potíže s trávením. Při pravidelném užívání regeneruje celý organismus. Má méně kalorií než cukr a med a chutná po karamelu.
Klára Malá
|25. 4. 2006 15:26
Budu mít asi hloupý dotaz. Ale co je to Melasa? Děkuji
D K
|25. 4. 2006 12:57
Pani Pavlíno, tak doufám, že budou oba recepty chutnat, pak napište. Mám ještě asi dva sladké recepty, ale teď nemám u sebe sešit, tak je napíšu zítra. Melasa se dá využít také při příprvě masa, tak bych taky přidala recept.