• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánový chlebíček s Melasou
Napište svůj komentář k receptu

Banánový chlebíček s Melasou

autor: aknesad
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánový chlebíček s Melasou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      hrnek cukr
    • 1,25
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks vejce
    • 3
      ks banány zralé
    • 0,50
      hrnek ořechy sekané
    • 200
      g melasa Vital
    • 3
      lžíce máslo měkké
    • 0,50
      lžička jedlá soda
    • 0,50
      lžička sůl
    • 1
      balíček čokoládová rýže

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky, cukr ušleháme. Přidáme melasu, ořechy, čokoládovou rýži, rozmačkané banány, pak přidáme mouku, v které jsme rozmíchali sůl a sodu. Nakonec dáme sníh. Dáme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme při 150 °C asi 30 minut - zkusíme špejlí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

Banánový chlebíček s čokoládovo-cukrovou polevou

Banánový chlebíček s čokoládovo…

Nízkotučný banánový chlebíček

Nízkotučný banánový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • D K | 2. 7. 2007 22:48

    Pani Lenko K. já používám melasu vital a tam je i přímo na lahvičce napsáno , že má příjemnou karamelovou chuť. Tak si vám dovolím taky oponovat.

  • Lenka K. | 1. 7. 2007 11:32

    Dovolím si oponovat paní D K, melasa nechutná ani trochu jako karamel! Má tak specifickou chuť, že ji nelze k ničemu přirovnat. Prostě melasa chutná jako melasa.:-)

  • Pavlína Svitáková | 2. 5. 2006 16:13

    Upečeno.Skvělý recept!Připomíná perník.Chuť melasy je výrazná.Chutný,nadýchaný a šťavnatý.Pekla jsem na menším plechu a místo čok.rýže jsem dala sekanou čokoládu.Za 1*.

  • Klára Malá | 27. 4. 2006 08:46

    Děkuji

  • D K | 26. 4. 2006 09:11

    Melasa je přírodní produkt, kteý vzniká při výrobě cukru z cukrové třtiny. je v ní hodně minerálů a stopových prvků. Má přiznivé učinky na lidský organismus. Napomáhá odstraňovat ekzémy, bolesti páteře, potíže s trávením. Při pravidelném užívání regeneruje celý organismus. Má méně kalorií než cukr a med a chutná po karamelu.

  • Klára Malá | 25. 4. 2006 15:26

    Budu mít asi hloupý dotaz. Ale co je to Melasa? Děkuji

  • D K | 25. 4. 2006 12:57

    Pani Pavlíno, tak doufám, že budou oba recepty chutnat, pak napište. Mám ještě asi dva sladké recepty, ale teď nemám u sebe sešit, tak je napíšu zítra. Melasa se dá využít také při příprvě masa, tak bych taky přidala recept.

  • Pavlína Svitáková | 25. 4. 2006 10:19

    Moooooc děkuji na recept s melasou !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoládová rýže Cukr Jedlá soda Máslo Melasa Ořechy Polohrubá mouka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Alláhova směs

Alláhova směs

Super jablkové knedlíky

Super jablkové knedlíky

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Jablková roláda

Jablková roláda

Mazané řízky

Mazané řízky

Octové těsto místo listového

Octové těsto místo listového

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

241
Ořechové řezy s polevou z remosky
Ořechové řezy s polevou…
81
Nejlepší vaječný likér
Nejlepší vaječný likér
44
Jednoduchý jahodový koláč
Jednoduchý jahodový koláč
42
Bezpřílohové pečené plněné papriky v rajské omáčce
Bezpřílohové pečené…
29
Vepřové s kapustičkami
Vepřové s kapustičkami

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

První slova Terezy Kostkové o svatbě: Nebyla tajná, byla intimní

SportRevue.cz FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

FOTO: Kočky k pohledání. 40 (ex)sportovkyň, které stoprocentně splňují ideál ženské krásy

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

  • Recepty.cz
  • Banánový chlebíček s Melasou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact