• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Banánový chléb z USA
Napište svůj komentář k receptu

Banánový chléb z USA

autor: andrea pernicová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 169
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánový chléb z USA
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 4
      ks banány pomačkané vidličkou
    • máslo 1/3 změklého hrnku másla
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce vanilkové aroma nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrnek hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejme na 180 stupňů. Nejprve si smícháme máslo s banány, až bude vše dobře smíchané, přidáme cukr, vajíčko a vanilku, znovu promícháme, přidáme kypřící prášek a zase promícháme. Nakonec přidáme mouku, dobře smícháme, dáme do pečlivě vymazané a vysypané formy na chleba a pečeme cca 1 hodinu.
2
Kontrolujeme párátkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Domácí chléb pro krajany v USA a v…

Brownies z USA

Brownies z USA

Banánový chléb s malinami

Banánový chléb s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Atunka | 12. 3. 2016 21:29

    Přidala jsem 1 lžíci holand.kakaa,nasekané lískové oříšky a rozinky,pekla 35 min. na 175°,25 min. na150° a ještě nechala v troubě 15 min dojít.Výborné ;-)

  • anonym | 17. 2. 2016 19:34

    4 banany a jeden hrnek mouky? :D tak to asi NE,, dal jsem jen 3 banany a 1 hrnek a stejne je uvnitr mazlavy a nedodelany.... predpokladam ze mouky spis hrnky 2 !

  • Jana | 7. 9. 2015 16:06

    Já dala půlku prdopece a je to akorat

  • Jana | 7. 9. 2015 16:06

    Vyborny :-))

  • zde.na | 5. 7. 2015 07:48

    Je tam určitě jedna "lžíce"???? Neměla by tam být lžička. Těsto je dost cítit po kypřícím prášku!!! :-$

  • Natálie | 27. 2. 2015 12:14

    Já osobně ještě doporučuju vmíchat čokoládu!

  • Aneta | 11. 2. 2015 09:51

    Ahojda, můžeš mi prosím vysvětlit, když s tím máš už zkušenost, co myslejí tím: Hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina) 1 hrnek a nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4 . mockrát ti děkuji

  • katka | 20. 1. 2015 13:00

    Výborný :-) <:-) vřele doporučuji..

  • vy2 | 28. 8. 2014 16:04

    Když jsem ho pekla poprvé, tak jsem ho snědla sama než přišli ostatní. Od té doby peču vždycky 2 - jeden pro sebe a druhý pro ostatní :-)

  • Jakub | 22. 7. 2014 15:23

    Děkuji, výborný chléb. Určitě zařadím do pečení na snídani místo bábovky. Je to prudce návykové a těším se až budu znovu péct :-P Jen já sem pekl na 175-180 °C a stačilo 35 minut. Pak už se mi nelepilo na špejli...

  • Sabina | 25. 3. 2014 16:01

    To bude snad hrnek a půl a roztavi se máslo aby bylo v 1/3 :-)

  • Portokalos | 19. 3. 2014 16:51

    Chci upéct, ale nechápu JEDNU A JEDNU POLOVINU a TŘETINA ZMĚKLÉHO HRNKU :-!

  • Lucí | 14. 2. 2014 16:15

    Kolik má být tedy té mouky ? Trochu nechápu proč je tam napsané jedna a jedna polovina...

  • ahojky | 24. 1. 2014 15:03

    Již peču podruhé a přidala jsem opražené nasekané oříšky a slunečnici a dávám i rozinky a čokoládu, pokud nezapomenu. Je výborný, třeba i na cesty....

  • Radka | 6. 1. 2014 22:15

    Určitě jenom 140g mouky??? Dodržela jsem Váš postup, ale peču to hrozně dlouho a furt je to na špejly mazlavý. :) Asi to nakonec vyhodim do koše. :)

  • BlackJade | 4. 1. 2014 12:34

    Chutná skvěle...

  • Kawen | 17. 11. 2013 09:58

    Dobrý den, chystáme se dnes péct, ale nějak nechápu z čeho získá tu hnědou barvu? Nepatří do toho receptu ještě něco?

  • Esleranda
    Esleranda | 18. 9. 2013 09:29

    Naprosto výborný a prudce žratelný 8-) :-* Určitě budu dělat častěji. Jen sem trochu válčila s těmi hrnky, másla jsem dala 75g, cukru 170g + 1 vanikovej cukr a mouky 140g.

  • Katka | 5. 3. 2013 20:57

    Znam z USA, vyborny recept!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Bábovky Zákusky Dorty Buchty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr krystal Hladká mouka Máslo Prášek do pečiva Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Ukrajinský boršč II.

Ukrajinský boršč II.

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Buchta nebo bábovka ze šlehačky

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Pudinkové řezy čtyř barev se zakysanou smetanou

Pudinkové řezy čtyř barev se…

Fazolky s vepřovou panenkou

Fazolky s vepřovou panenkou

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
12
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
11
Laskonky III.
Laskonky III.
10
Míša řezy
Míša řezy

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

Halloween slavných: Sexy Kubelková, Lela v latexu i nápaditá Leitgeb

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Další doporučené recepty:

Banánový dortík s kakaem
Banánový dortík s kakaem
Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Banánový chléb s malinami
Banánový chléb s malinami
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chlebíček
Banánový chlebíček
  • Recepty.cz
  • Banánový chléb z USA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact