• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánový chléb z USA
Napište svůj komentář k receptu

Banánový chléb z USA

autor: andrea pernicová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 166
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánový chléb z USA
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 4
      ks banány pomačkané vidličkou
    • máslo 1/3 změklého hrnku másla
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce vanilkové aroma nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrnek hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejme na 180 stupňů. Nejprve si smícháme máslo s banány, až bude vše dobře smíchané, přidáme cukr, vajíčko a vanilku, znovu promícháme, přidáme kypřící prášek a zase promícháme. Nakonec přidáme mouku, dobře smícháme, dáme do pečlivě vymazané a vysypané formy na chleba a pečeme cca 1 hodinu.
2
Kontrolujeme párátkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Domácí chléb pro krajany v USA a v…

Brownies z USA

Brownies z USA

Banánový chléb s malinami

Banánový chléb s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Atunka | 12. 3. 2016 21:29

    Přidala jsem 1 lžíci holand.kakaa,nasekané lískové oříšky a rozinky,pekla 35 min. na 175°,25 min. na150° a ještě nechala v troubě 15 min dojít.Výborné ;-)

  • anonym | 17. 2. 2016 19:34

    4 banany a jeden hrnek mouky? :D tak to asi NE,, dal jsem jen 3 banany a 1 hrnek a stejne je uvnitr mazlavy a nedodelany.... predpokladam ze mouky spis hrnky 2 !

  • Jana | 7. 9. 2015 16:06

    Já dala půlku prdopece a je to akorat

  • Jana | 7. 9. 2015 16:06

    Vyborny :-))

  • zde.na | 5. 7. 2015 07:48

    Je tam určitě jedna "lžíce"???? Neměla by tam být lžička. Těsto je dost cítit po kypřícím prášku!!! :-$

  • Natálie | 27. 2. 2015 12:14

    Já osobně ještě doporučuju vmíchat čokoládu!

  • Aneta | 11. 2. 2015 09:51

    Ahojda, můžeš mi prosím vysvětlit, když s tím máš už zkušenost, co myslejí tím: Hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina) 1 hrnek a nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4 . mockrát ti děkuji

  • katka | 20. 1. 2015 13:00

    Výborný :-) <:-) vřele doporučuji..

  • vy2 | 28. 8. 2014 16:04

    Když jsem ho pekla poprvé, tak jsem ho snědla sama než přišli ostatní. Od té doby peču vždycky 2 - jeden pro sebe a druhý pro ostatní :-)

  • Jakub | 22. 7. 2014 15:23

    Děkuji, výborný chléb. Určitě zařadím do pečení na snídani místo bábovky. Je to prudce návykové a těším se až budu znovu péct :-P Jen já sem pekl na 175-180 °C a stačilo 35 minut. Pak už se mi nelepilo na špejli...

  • Sabina | 25. 3. 2014 16:01

    To bude snad hrnek a půl a roztavi se máslo aby bylo v 1/3 :-)

  • Portokalos | 19. 3. 2014 16:51

    Chci upéct, ale nechápu JEDNU A JEDNU POLOVINU a TŘETINA ZMĚKLÉHO HRNKU :-!

  • Lucí | 14. 2. 2014 16:15

    Kolik má být tedy té mouky ? Trochu nechápu proč je tam napsané jedna a jedna polovina...

  • ahojky | 24. 1. 2014 15:03

    Již peču podruhé a přidala jsem opražené nasekané oříšky a slunečnici a dávám i rozinky a čokoládu, pokud nezapomenu. Je výborný, třeba i na cesty....

  • Radka | 6. 1. 2014 22:15

    Určitě jenom 140g mouky??? Dodržela jsem Váš postup, ale peču to hrozně dlouho a furt je to na špejly mazlavý. :) Asi to nakonec vyhodim do koše. :)

  • BlackJade | 4. 1. 2014 12:34

    Chutná skvěle...

  • Kawen | 17. 11. 2013 09:58

    Dobrý den, chystáme se dnes péct, ale nějak nechápu z čeho získá tu hnědou barvu? Nepatří do toho receptu ještě něco?

  • Esleranda
    Esleranda | 18. 9. 2013 09:29

    Naprosto výborný a prudce žratelný 8-) :-* Určitě budu dělat častěji. Jen sem trochu válčila s těmi hrnky, másla jsem dala 75g, cukru 170g + 1 vanikovej cukr a mouky 140g.

  • Katka | 5. 3. 2013 20:57

    Znam z USA, vyborny recept!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Bábovky Zákusky Dorty Buchty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr krystal Hladká mouka Máslo Prášek do pečiva Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Tuňáková pomazánka

Tuňáková pomazánka

Hraběnčiny řezy II.

Hraběnčiny řezy II.

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Ovarové koleno s jablkovým křenem

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Čokoládové muffiny se šlehačkou

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Nadýchané americké lívance

Nadýchané americké lívance

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

134
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
103
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
102
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
98
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
93
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiří Dlouhý (18), jedno z dvojčat herecké legendy Vladimíra Dlouhého (†52): První sex před kamerou!

Jiří Dlouhý (18), jedno z dvojčat herecké legendy Vladimíra Dlouhého (†52): První sex před kamerou!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Banánový dortík s kakaem
Banánový dortík s kakaem
Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Banánový chléb s malinami
Banánový chléb s malinami
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chlebíček
Banánový chlebíček
  • Recepty.cz
  • Banánový chléb z USA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact