• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánový chléb z USA
Napište svůj komentář k receptu

Banánový chléb z USA

autor: andrea pernicová
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 166
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánový chléb z USA
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 4
      ks banány pomačkané vidličkou
    • máslo 1/3 změklého hrnku másla
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce vanilkové aroma nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4
    • 1
      lžíce prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      hrnek hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina)

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejme na 180 stupňů. Nejprve si smícháme máslo s banány, až bude vše dobře smíchané, přidáme cukr, vajíčko a vanilku, znovu promícháme, přidáme kypřící prášek a zase promícháme. Nakonec přidáme mouku, dobře smícháme, dáme do pečlivě vymazané a vysypané formy na chleba a pečeme cca 1 hodinu.
2
Kontrolujeme párátkem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Domácí chléb pro krajany v USA a v zahraničí

Domácí chléb pro krajany v USA a v…

Brownies z USA

Brownies z USA

Banánový chléb s malinami

Banánový chléb s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Atunka | 12. 3. 2016 21:29

    Přidala jsem 1 lžíci holand.kakaa,nasekané lískové oříšky a rozinky,pekla 35 min. na 175°,25 min. na150° a ještě nechala v troubě 15 min dojít.Výborné ;-)

  • anonym | 17. 2. 2016 19:34

    4 banany a jeden hrnek mouky? :D tak to asi NE,, dal jsem jen 3 banany a 1 hrnek a stejne je uvnitr mazlavy a nedodelany.... predpokladam ze mouky spis hrnky 2 !

  • Jana | 7. 9. 2015 16:06

    Já dala půlku prdopece a je to akorat

  • Jana | 7. 9. 2015 16:06

    Vyborny :-))

  • zde.na | 5. 7. 2015 07:48

    Je tam určitě jedna "lžíce"???? Neměla by tam být lžička. Těsto je dost cítit po kypřícím prášku!!! :-$

  • Natálie | 27. 2. 2015 12:14

    Já osobně ještě doporučuju vmíchat čokoládu!

  • Aneta | 11. 2. 2015 09:51

    Ahojda, můžeš mi prosím vysvětlit, když s tím máš už zkušenost, co myslejí tím: Hladká mouka 1/2 ( jedna a jedna polovina) 1 hrnek a nebo 1 vanilkový cukr, ale potom dejte místo jednoho hrnku pouze 3/4 . mockrát ti děkuji

  • katka | 20. 1. 2015 13:00

    Výborný :-) <:-) vřele doporučuji..

  • vy2 | 28. 8. 2014 16:04

    Když jsem ho pekla poprvé, tak jsem ho snědla sama než přišli ostatní. Od té doby peču vždycky 2 - jeden pro sebe a druhý pro ostatní :-)

  • Jakub | 22. 7. 2014 15:23

    Děkuji, výborný chléb. Určitě zařadím do pečení na snídani místo bábovky. Je to prudce návykové a těším se až budu znovu péct :-P Jen já sem pekl na 175-180 °C a stačilo 35 minut. Pak už se mi nelepilo na špejli...

  • Sabina | 25. 3. 2014 16:01

    To bude snad hrnek a půl a roztavi se máslo aby bylo v 1/3 :-)

  • Portokalos | 19. 3. 2014 16:51

    Chci upéct, ale nechápu JEDNU A JEDNU POLOVINU a TŘETINA ZMĚKLÉHO HRNKU :-!

  • Lucí | 14. 2. 2014 16:15

    Kolik má být tedy té mouky ? Trochu nechápu proč je tam napsané jedna a jedna polovina...

  • ahojky | 24. 1. 2014 15:03

    Již peču podruhé a přidala jsem opražené nasekané oříšky a slunečnici a dávám i rozinky a čokoládu, pokud nezapomenu. Je výborný, třeba i na cesty....

  • Radka | 6. 1. 2014 22:15

    Určitě jenom 140g mouky??? Dodržela jsem Váš postup, ale peču to hrozně dlouho a furt je to na špejly mazlavý. :) Asi to nakonec vyhodim do koše. :)

  • BlackJade | 4. 1. 2014 12:34

    Chutná skvěle...

  • Kawen | 17. 11. 2013 09:58

    Dobrý den, chystáme se dnes péct, ale nějak nechápu z čeho získá tu hnědou barvu? Nepatří do toho receptu ještě něco?

  • Esleranda
    Esleranda | 18. 9. 2013 09:29

    Naprosto výborný a prudce žratelný 8-) :-* Určitě budu dělat častěji. Jen sem trochu válčila s těmi hrnky, másla jsem dala 75g, cukru 170g + 1 vanikovej cukr a mouky 140g.

  • Katka | 5. 3. 2013 20:57

    Znam z USA, vyborny recept!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Bábovky Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Bábovky Zákusky Dorty Buchty Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Pečení Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr krystal Hladká mouka Máslo Prášek do pečiva Sůl Vanilkové aroma Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Meruňkový koktejl

Meruňkový koktejl

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Nastavovaná kaše

Nastavovaná kaše

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Muffiny na více způsobů

Muffiny na více způsobů

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Grilovaná krkovička se zeleným chřestem a dvojím pyré

Grilovaná krkovička se zeleným…

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Poslední sledované recepty

42
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
33
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
27
Dim Sum knedlíčky
Dim Sum knedlíčky
26
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…
24
Fežoáda
Fežoáda

Zajímavé články

Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za pomoci jídla?
Přírodní spalovače tuků: Víte, jak zhubnout za…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Banánový dortík s kakaem
Banánový dortík s kakaem
Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Banánový hřích - dezert (nejen) pro děti
Banánový chléb s malinami
Banánový chléb s malinami
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chleba
Banánový chlebíček
Banánový chlebíček
  • Recepty.cz
  • Banánový chléb z USA
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact