- V jiné misce zkombinujte banány a cukr, dobře promíchejte. Přidejte
3
vejce a máslo, znova dobře promíchat.
4
- Vlijte banánovou směs do misky s moukou, solí a sodou, promíchejte
5
tak, aby mouka zvlhla.
6
- Vlijte směs do předem vymazané formy (20x12 cm, na výšku alespoň
7
5 cm).
8
- Pečte na 175°C 55 - 60 minut nebo dokud se chléb nezačne odlepovat od krajů formy a špejle vpíchnutá doprostřed zůstane po
9
vyjmutí čistá.
10
- Vyjmete z trouby, nechte 10 minut odstát a vyklopte na talíř. Nechte
11
zchladnout.
12
- Chutná za studena i na několik sekund předehřátý v mikrovlnné troubě.
13
- Banánový chléb by se měl zkonzumovat během 4 až 5 dnů. Pro delší trvanlivost ho můžete zabalit do fólie a umístit v mrazáku, kde vydrží až několik týdnů. Rozmrazit ho nechte volně, nepoužívejte mikrovlnnou troubu pro rozmrazování.