• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládový hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Banánovo-čokoládový hřbet

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks banány zralé, rozmačkané
    • 70
      g čokoláda nasekaná na kousky
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 70
      g hera nebo máslo - rozpuštěné
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • tuk
    • moučkový cukr nebo čokoládová poleva na dohotovení

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme rozmačkaný zralý banán, rozpuštěný tuk, nasekanou čokoládu, mouku s kypřidlem a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme do připravené formy, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Necháme trochu zchladnout, vyklopíme. Po úplném vychladnutí pocukrujeme nebo přelijeme polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie H. | 1. 11. 2016 19:03

    Diky, je skvely :-*

  • Sabina | 18. 12. 2015 13:04

    Upravila jsem si množství a pekla jako bábovku, kterou pak ještě polila čokoládou a posypala kokosem. JE DOKONALÁ <3 <3

  • Mužíková | 12. 11. 2014 17:38

    Je moc dobrý.

  • Romana | 5. 12. 2012 08:53

    je výborný <3 pekla jsem ho asi půl hodiny na 180 a dávala jsem do něj jeden velký banán a čokoládu na vaření od stilly :-))

  • Karolína Jílková | 13. 7. 2012 14:44

    Pro začínající kuchaře příště prosím upřesnit na jak dlouho a při jaké teplotě péct...a taky jaký druh čokolády je vhodné použít... O:-) :-!

  • Alexandra Slováčková | 6. 4. 2012 16:45

    Banány jsem měla menší a tak jsem rozmačkala rovnou dva. Ještě jsem hřbet polila rozehřátou čokoládou, je vynikající a asi dlouho nevydrží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda Cukr krupice Hera Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Tortilla plněná mletým masem

Tortilla plněná mletým masem

Nivová pomazánka s mozzarelou

Nivová pomazánka s mozzarelou

Bůčková roláda se špekem

Bůčková roláda se špekem

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

87
Vajíčková pomazánka se sýrem a šunkou
Vajíčková pomazánka se…
55
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
48
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
43
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty
39
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

LP a česká kráska Maurerová: Dojemné přiznání

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-jahodový dort
Banánovo-jahodový dort
Banánovo-mangové smoothie
Banánovo-mangové smoothie
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládový hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact