• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládový hřbet
Napište svůj komentář k receptu

Banánovo-čokoládový hřbet

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 32
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks banány zralé, rozmačkané
    • 70
      g čokoláda nasekaná na kousky
    • 2
      ks vejce
    • 80
      g cukr krupice
    • 70
      g hera nebo máslo - rozpuštěné
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • tuk
    • moučkový cukr nebo čokoládová poleva na dohotovení

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme rozmačkaný zralý banán, rozpuštěný tuk, nasekanou čokoládu, mouku s kypřidlem a nakonec sníh z bílků. Těsto dáme do připravené formy, uhladíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Necháme trochu zchladnout, vyklopíme. Po úplném vychladnutí pocukrujeme nebo přelijeme polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Rýžový srnčí hřbet

Rýžový srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo srnčí hřbet

Skvělá kynutá ořechová bábovka nebo…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucie H. | 1. 11. 2016 19:03

    Diky, je skvely :-*

  • Sabina | 18. 12. 2015 13:04

    Upravila jsem si množství a pekla jako bábovku, kterou pak ještě polila čokoládou a posypala kokosem. JE DOKONALÁ <3 <3

  • Mužíková | 12. 11. 2014 17:38

    Je moc dobrý.

  • Romana | 5. 12. 2012 08:53

    je výborný <3 pekla jsem ho asi půl hodiny na 180 a dávala jsem do něj jeden velký banán a čokoládu na vaření od stilly :-))

  • Karolína Jílková | 13. 7. 2012 14:44

    Pro začínající kuchaře příště prosím upřesnit na jak dlouho a při jaké teplotě péct...a taky jaký druh čokolády je vhodné použít... O:-) :-!

  • Alexandra Slováčková | 6. 4. 2012 16:45

    Banány jsem měla menší a tak jsem rozmačkala rovnou dva. Ještě jsem hřbet polila rozehřátou čokoládou, je vynikající a asi dlouho nevydrží.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Snídaně Svačina Pečení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda Cukr krupice Hera Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cheesecake

Cheesecake

Domácí kečup

Domácí kečup

Krůtí nudlová polévka

Krůtí nudlová polévka

Lístkoví šnečci s marmeládou

Lístkoví šnečci s marmeládou

Blesková roláda s pudinkem

Blesková roláda s pudinkem

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Velikonoční kopřivová nádivka

Velikonoční kopřivová nádivka

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

20 minut
Letní bramboračka s rajčaty

Letní bramboračka s rajčaty

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

122
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
56
Klasické lečo
Klasické lečo
40
Zapékané brambory se zeleninou
Zapékané brambory se…
39
Domácí kečup
Domácí kečup
37
Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s…

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Zklamaná Jaroslava Obermaierová (79): Vymazali mě z Ulice!

Zklamaná Jaroslava Obermaierová (79): Vymazali mě z Ulice!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-jahodový dort
Banánovo-jahodový dort
Banánovo-mangové smoothie
Banánovo-mangové smoothie
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládový hřbet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact