• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Banánovo-čokoládová roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 214
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce kakao , vrchovatá
    • 1
      lžíce olej
    • pečící papír
    • 1
      lžíce teplá voda
    • 100
      g cukr krupice
  • Krém
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní, bez příchuti
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce olej cca
    • 3
      ks banány dle velikosti, 2 -

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na klasický nízký plech (cca 45x35 cm) vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10-12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem (trochu si necháme na potření rolády), poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a pocákáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
3
Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

4
Krém:
5
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vojta | 27. 3. 2017 17:46

    Ahoj, vyzkoušel jsem a je moc dobrá, našel jsem i její bezlepkovou verzi, kdyby měl někdo zájem. http://www.lukana.cz/recepty/bezlepkove-recepty/bananova-rolada

  • Andrea Pifková | 18. 10. 2016 15:35

    Přesně to co jsem chtěla a očekávala se podařilo a tímto končím s hledáním perfektního těsta na roládu, protože jsem ho právě našla. Náplň je také skvělá, ale dá se použít i jiná, na co je zrovna chuť.

  • Martina | 24. 8. 2016 08:35

    Peč na 180~190

  • Pavla | 17. 7. 2016 15:40

    Děkuji za skvělý recept <3 .

  • Renata Pátková | 10. 3. 2016 19:25

    Moje první roláda dopadla luxusně. Moc děkuji za receptík <:-)

  • Martina | 10. 3. 2016 14:07

    Prosim na kolik stupnu se pece ? Dekuji

  • Maritna | 10. 3. 2016 14:05

    Prosim na kolik se rolada pece dekujiiii :-)

  • Zuzana | 30. 12. 2015 19:24

    Jsem ráda, že jsem si dodala odvahu a roládu vyzkoušela. Opravdu to nebylo tak těžké a výsledek je parádní. Vřele doporučuji, protože to stojí za to.

  • Lenka | 24. 9. 2015 12:29

    Na krémy používám taky vetšinou chocenské a nikdy jsem krém slaný něměla. příště dejte třeba tvaroh když vám pomazánkové vadí.

  • Michaela Vokatá | 16. 9. 2015 09:16

    Vypadá jako z cukrárny a je výborná. Děkuju je SUPER

  • Jana | 1. 9. 2015 20:12

    Je výborná :-*

  • Bára | 29. 8. 2015 16:56

    Dobry den , mohu se zeptat, jake se davá pomazánkové máslo?? Já dala choceňské bez přichuti, bohužel bylo trochu slané a tu slanou chuť nepřebila ani šlehačka ani cukr. Roláda tak skončila v koši, i když se povedla, ale tu slanou chuť nikdo nechtěl...

  • iw | 25. 8. 2015 19:12

    Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

  • iw | 25. 8. 2015 19:12

    Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

  • A.Konečná | 2. 8. 2015 16:56

    Dala jsem dva paloučky od pilosu. Taky vynikající. :D

  • A.Konečná | 2. 8. 2015 16:48

    No učitě, tak se dělá i krém do tiramisu. Já jsem dala paloučky které jsem měla koupené do pomazánky a snima byl krém taky vynikající. Roláda je príma. :D

  • pekařka :D | 18. 7. 2015 11:19

    prosím, mohla bych na ten krém použít místo pomazánkového másla mascarpone? moc děkuji za odpověď :-) :-) :-)

  • Lucka Straková | 13. 6. 2015 07:51

    Od včerejška jsme se na ní těšili a je :-* senzační

  • Mariana | 28. 5. 2015 13:35

    Vyzkoušela jsem a opravdu to nebylo moc těžké. Hlavně proto, že nejsem kdovíjaká kuchařka tak roláda dopadla nad očekávání.

  • recepty73
    recepty73 | 22. 5. 2015 07:33

    ...plech cca 45 X 35 cm ...držím palce ;-)

  • smiley536 | 21. 5. 2015 20:11

    Tak když má tolik kladných hodnocení, tak ji nejspíš zítra taky zkusím. Akorát bych potřebovala poradit :-S Na jak velký plech těsto dáváte? abych neměla moc silnou nebo naopak slabou vrstvu? :) Děkuji!

  • recepty73
    recepty73 | 21. 5. 2015 11:38

    ...hlavně když chutná ;-)

  • pavla | 20. 5. 2015 16:42

    naprosto luxusní,moje první roláda a je jak od cukráře,všem doporučuji :-) :-*

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 19. 5. 2015 19:48

    Luxusní ,nejdřív na pohled a pak na chut´.A zvládne i ten kdo si s roládama moc nerozumí.Ono taky 45x 1 něco vypovídá a já lituju,že nemůžu dát jedničku s hvězdičkou.Díky,Jiříku za úžasné recepty :-* :-* :-*

  • Mirka Leníková | 26. 4. 2015 13:57

    Roláda je senzační a vypadá jak z cukrárny, mockrát děkuji za senzační recept.

  • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:57

    To je snad jedno...šťourale.

  • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:43

    Proboha to je přece jasné.Klasické máslo se nikdy nespojí s ušlehanou šlehačkou.Proto tam má být pomazánkové protože má jemnou krémovou konzistenci.To se vždy spojí se šlehčkou.Stejně jako při várobě tiramisu. viz:tyto stránky.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:11

    Dnes jsem upekla roládu a těsto se neláme,je skvělý.Akorát když jsem smíchala pomazánkové máslo s cukrem a šlehačkou,tak mi to nějak zřídlo,ale poradila jsem si a dala půl sáčku želatinového ztužovače rozmíchaného ve vodě a krém byl výborně tuhý.Roláda velmi chutná. :-)

  • Zuzka | 11. 3. 2015 15:10

    Je skvělá :-* a jestli to ještě pomůže tak jsem měla 12 plátků, ale když budeš krájet slabší kousky tak možná budeš mít i 14 nebo 16.

  • Andy | 6. 3. 2015 12:40

    Prosím poradíte mi někdo na kolik porcí to vychází? :-) Je to nutné! :-)

  • Neonka | 15. 2. 2015 13:51

    Prečo?Preto!To dá rozum!

  • Pýchová | 13. 2. 2015 16:43

    Hmmmmmmmm :-*

  • katarina | 13. 2. 2015 12:22

    ahoj ja som dala maslo ale spravila sa mi tam voda.preco????, :-(

  • katarina | 13. 2. 2015 12:21

    prosim poradte nemala som pomazankove maslo iba obycajne a po pridani ku smotane sa mi tam spravila voda..preco????dakujem :-(

  • Šustrová | 9. 2. 2015 17:34

    Vyzkouším, vypadá výborně.

  • Anďa | 3. 12. 2014 17:17

    Recept by měl být s varováním PRUDCE JEDLÁ :-D.

  • janina | 25. 5. 2014 20:26

    Take zkusim vyzkouset snad se mi take povede jako Vam.

  • Michaela Oršulíková | 29. 3. 2014 00:29

    Výborná

  • Lenka | 7. 3. 2014 14:12

    Ackoliv normalne nic nekomentuji, tak zde musim. Rolada byla naprosto dokonala. Pekla jsem v predehrate troube na 180 stupnu 10 minut.Kdyby to tedy nekoho zajimalo. Byla to druha rolada v zivote. Tu prvni jsem pekla pred asi 6 lety a protoze dopadla spatne, zarekla jsem se, ze roladu delat nebudu. Nemela jsem cokoladu na pocakani, tak jsem pouzila granko a stacilo to. Urcite ji budeme delat casteji. I 2,5 lety syn si byl pridat.

  • janulas | 11. 1. 2014 19:50

    Roláda je super :-) ,na polevu jsem použila čokoladu 70% místo oleje jsem přidala máslo,a příště zkusím místo pomazánkového másla zakysanou smetanu :-| :-))

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 12:07

    zapomněla jsem na banán, ale jak se zdá, nikdo si s tím hlavu nelámal ;-) musela jsem roládu bránit, aby se dostalo na všechny členy rodiny <3

  • barbarons
    barbarons | 23. 11. 2013 15:24

    Roláda byla vynikající :-) jen místo pocákání apodobných věcí, jsem posypala Grankem :-) Děkuji za recept!

  • Natálie | 22. 11. 2013 19:08

    Roláda byla ůchvatná, zařadím mezi své nejoblíbenější recepty <:-)

  • Andrea Rychlá | 20. 10. 2013 08:30

    Roláda de luxe, měla jsem s ní obrovský úspěch, děkuji. O:-)

  • Helča | 19. 9. 2013 19:47

    naprosto vyniající.... během pár hodin byla pryč :)

  • Lea | 12. 7. 2013 19:47

    Taky se mi povedla, dík za recept :D

  • Thinuviel | 11. 7. 2013 20:33

    Naprostá dokonalost! Příprava velmi jednoduchá a chuť vynikající.

  • Říhová | 24. 6. 2013 14:44

    Nemám slov jak je výborná. Děkuji

  • Lukáš | 26. 5. 2013 21:58

    Jak dlouho je expirace?

  • Lucie | 2. 5. 2013 21:29

    roláda je vynikající!!! :-P pekla jsem ji jakožto svoji první roládu a povedla se na jedničku :-) nemá to chybičku :-)) upeču znova, všem chutnalo <:-) jednoduchý recept a výsledek suprový

  • Zuzka Jirotová | 1. 5. 2013 13:48

    <:-) Bravo! Roláda je docela jednoduchá a výborná. Jediný problém bylo srovnat do roviny dva zahnuté banány, takže příště musim koupit rovnější. :-D

  • Anonym | 26. 4. 2013 18:11

    Zajímal by mě jestli to prvně bylo v časopise gurmetu nebo tady? ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 4. 2013 10:51

    Úžasná roláda, mockrát děkuju za recept!! Musela jsem se sice obejít bez čokolády a banánu, protože doma zrovna nebyly, ale přesto roládka zmizela pár vteřin potom, co jsem ji dodělala 8-) 8-) byl problém zajistit, aby se dostalo na každého.. O nějakém odležení nemohla být vůbec řeč ;-) příště musím udělat minimálně dvě

  • Lucie | 3. 3. 2013 18:06

    Výborná roládka všem moc chutnala ;-)

  • Sarka | 14. 1. 2013 19:05

    diky za receptik, je fakt bombova <:-)

  • Truhlářová | 24. 9. 2012 16:19

    Lída : myslim si, že pomazánkové máslo můžete vyměnit i za tvaroh nebo lučinu. Já teda dala máslo a byla výborná. :-)

  • Petra | 19. 9. 2012 15:05

    Kdyz pisou vychladit, tak to asi znamena, ze musi byt chladna. a to vam poradim..staci kdyz na ni sahnete ;)

  • Veronika | 30. 8. 2012 17:11

    Můžu se zeptat, jak dlouho se tato roláda musí nechat odležet, vystydnout ??

  • Lída | 29. 8. 2012 10:11

    prosím o radu - je možné do krému dát místo pomazánkového másla třeba Lučinu či tvaroh? Děkuji.

  • k.ch. | 8. 8. 2012 19:24

    Po krtkově dortu asi první věc, co jsem kdy sama pekla. I přes mou improvizovanou kuchyň chutná výborně, jen pro příště musím zapracovat ještě na vzhledu =oD

  • žížalka | 7. 8. 2012 17:41

    :-)) :-)) je fantastickááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!

  • CERKA7
    CERKA7 | 8. 7. 2012 11:23

    výborný recept chutná jak krtkův dort a jak snadná první moje roláda a dopadla výborně děkuji za recept

  • adela | 17. 5. 2012 13:37

    moc je dobraa a bi som si dala :-*

  • miruška | 6. 5. 2012 12:47

    ráno jsem upekla a teď po obědě už jsme chutnali, je to super, rozhodně všem doporučuji vyzkoušet, akorát příště banán nastrouhám přímo do krému, jinak roládu jsem pekla poprvé a krásně se mi povedla, opravdu dobré těsto,které jde krásně odlepit od pečícího papíru a vůbec se neláme, moc díky za tento recept, určitě brzy zopakujeme ;-)

  • Šárka | 4. 5. 2012 17:34

    Určitě tato roláda byla dobrá volba. Příteli moc chutnala a doma rodičům taky. Teď jsem ji dopekla bratrovi k narozeninám, přidala jsem do ní mandarinky k tomu banánu:) vrch jsem potřela zbylým krémem, ozdobila čokoládou a zbylými mandarinkami :)) určitě zachutná :)

  • Petra Tichackova | 30. 4. 2012 18:56

    Ahoj kucharky. Urcite roladu zkuste a neprohloupite, je moc dobra a prace na ni zabere jen trochu casu. Ja jsem rada ze jsem vybrala prave tenhle recept.

  • evinecka
    evinecka | 21. 4. 2012 13:56

    Opravdu vynikající roláda. Udělala jsem jí přítelovi k narozeniná, tak uvidíme, jak zachutná jemu :-* <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Smetana ke šlehání Teplá voda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marmeláda z bezinek a jablek

Marmeláda z bezinek a jablek

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Květákový nákyp se šunkou

Květákový nákyp se šunkou

Vývar s rýžovými knedlíčky

Vývar s rýžovými knedlíčky

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Masové nudličky na zelenině s nudlemi

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Patizonové nudličky s masem

Patizonové nudličky s masem

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Smažená rýže Nasi Goreng
Smažená rýže Nasi Goreng
20
Nebeské řezy
Nebeské řezy
19
Těstoviny (nejen) s kuřecím masem - zdravě a chutně
Těstoviny (nejen) s…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Daniela z Bachelora v slzách: Místo svatby rozchod!

Daniela z Bachelora v slzách: Místo svatby rozchod!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer slavných sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-jahodový dort
Banánovo-jahodový dort
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact