• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Banánovo-čokoládová roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 214
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce kakao , vrchovatá
    • 1
      lžíce olej
    • pečící papír
    • 1
      lžíce teplá voda
    • 100
      g cukr krupice
  • Krém
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní, bez příchuti
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce olej cca
    • 3
      ks banány dle velikosti, 2 -

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na klasický nízký plech (cca 45x35 cm) vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10-12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem (trochu si necháme na potření rolády), poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a pocákáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
3
Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

4
Krém:
5
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vojta | 27. 3. 2017 17:46

    Ahoj, vyzkoušel jsem a je moc dobrá, našel jsem i její bezlepkovou verzi, kdyby měl někdo zájem. http://www.lukana.cz/recepty/bezlepkove-recepty/bananova-rolada

  • Andrea Pifková | 18. 10. 2016 15:35

    Přesně to co jsem chtěla a očekávala se podařilo a tímto končím s hledáním perfektního těsta na roládu, protože jsem ho právě našla. Náplň je také skvělá, ale dá se použít i jiná, na co je zrovna chuť.

  • Martina | 24. 8. 2016 08:35

    Peč na 180~190

  • Pavla | 17. 7. 2016 15:40

    Děkuji za skvělý recept <3 .

  • Renata Pátková | 10. 3. 2016 19:25

    Moje první roláda dopadla luxusně. Moc děkuji za receptík <:-)

  • Martina | 10. 3. 2016 14:07

    Prosim na kolik stupnu se pece ? Dekuji

  • Maritna | 10. 3. 2016 14:05

    Prosim na kolik se rolada pece dekujiiii :-)

  • Zuzana | 30. 12. 2015 19:24

    Jsem ráda, že jsem si dodala odvahu a roládu vyzkoušela. Opravdu to nebylo tak těžké a výsledek je parádní. Vřele doporučuji, protože to stojí za to.

  • Lenka | 24. 9. 2015 12:29

    Na krémy používám taky vetšinou chocenské a nikdy jsem krém slaný něměla. příště dejte třeba tvaroh když vám pomazánkové vadí.

  • Michaela Vokatá | 16. 9. 2015 09:16

    Vypadá jako z cukrárny a je výborná. Děkuju je SUPER

  • Jana | 1. 9. 2015 20:12

    Je výborná :-*

  • Bára | 29. 8. 2015 16:56

    Dobry den , mohu se zeptat, jake se davá pomazánkové máslo?? Já dala choceňské bez přichuti, bohužel bylo trochu slané a tu slanou chuť nepřebila ani šlehačka ani cukr. Roláda tak skončila v koši, i když se povedla, ale tu slanou chuť nikdo nechtěl...

  • iw | 25. 8. 2015 19:12

    Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

  • iw | 25. 8. 2015 19:12

    Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

  • A.Konečná | 2. 8. 2015 16:56

    Dala jsem dva paloučky od pilosu. Taky vynikající. :D

  • A.Konečná | 2. 8. 2015 16:48

    No učitě, tak se dělá i krém do tiramisu. Já jsem dala paloučky které jsem měla koupené do pomazánky a snima byl krém taky vynikající. Roláda je príma. :D

  • pekařka :D | 18. 7. 2015 11:19

    prosím, mohla bych na ten krém použít místo pomazánkového másla mascarpone? moc děkuji za odpověď :-) :-) :-)

  • Lucka Straková | 13. 6. 2015 07:51

    Od včerejška jsme se na ní těšili a je :-* senzační

  • Mariana | 28. 5. 2015 13:35

    Vyzkoušela jsem a opravdu to nebylo moc těžké. Hlavně proto, že nejsem kdovíjaká kuchařka tak roláda dopadla nad očekávání.

  • recepty73
    recepty73 | 22. 5. 2015 07:33

    ...plech cca 45 X 35 cm ...držím palce ;-)

  • smiley536 | 21. 5. 2015 20:11

    Tak když má tolik kladných hodnocení, tak ji nejspíš zítra taky zkusím. Akorát bych potřebovala poradit :-S Na jak velký plech těsto dáváte? abych neměla moc silnou nebo naopak slabou vrstvu? :) Děkuji!

  • recepty73
    recepty73 | 21. 5. 2015 11:38

    ...hlavně když chutná ;-)

  • pavla | 20. 5. 2015 16:42

    naprosto luxusní,moje první roláda a je jak od cukráře,všem doporučuji :-) :-*

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 19. 5. 2015 19:48

    Luxusní ,nejdřív na pohled a pak na chut´.A zvládne i ten kdo si s roládama moc nerozumí.Ono taky 45x 1 něco vypovídá a já lituju,že nemůžu dát jedničku s hvězdičkou.Díky,Jiříku za úžasné recepty :-* :-* :-*

  • Mirka Leníková | 26. 4. 2015 13:57

    Roláda je senzační a vypadá jak z cukrárny, mockrát děkuji za senzační recept.

  • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:57

    To je snad jedno...šťourale.

  • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:43

    Proboha to je přece jasné.Klasické máslo se nikdy nespojí s ušlehanou šlehačkou.Proto tam má být pomazánkové protože má jemnou krémovou konzistenci.To se vždy spojí se šlehčkou.Stejně jako při várobě tiramisu. viz:tyto stránky.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:11

    Dnes jsem upekla roládu a těsto se neláme,je skvělý.Akorát když jsem smíchala pomazánkové máslo s cukrem a šlehačkou,tak mi to nějak zřídlo,ale poradila jsem si a dala půl sáčku želatinového ztužovače rozmíchaného ve vodě a krém byl výborně tuhý.Roláda velmi chutná. :-)

  • Zuzka | 11. 3. 2015 15:10

    Je skvělá :-* a jestli to ještě pomůže tak jsem měla 12 plátků, ale když budeš krájet slabší kousky tak možná budeš mít i 14 nebo 16.

  • Andy | 6. 3. 2015 12:40

    Prosím poradíte mi někdo na kolik porcí to vychází? :-) Je to nutné! :-)

  • Neonka | 15. 2. 2015 13:51

    Prečo?Preto!To dá rozum!

  • Pýchová | 13. 2. 2015 16:43

    Hmmmmmmmm :-*

  • katarina | 13. 2. 2015 12:22

    ahoj ja som dala maslo ale spravila sa mi tam voda.preco????, :-(

  • katarina | 13. 2. 2015 12:21

    prosim poradte nemala som pomazankove maslo iba obycajne a po pridani ku smotane sa mi tam spravila voda..preco????dakujem :-(

  • Šustrová | 9. 2. 2015 17:34

    Vyzkouším, vypadá výborně.

  • Anďa | 3. 12. 2014 17:17

    Recept by měl být s varováním PRUDCE JEDLÁ :-D.

  • janina | 25. 5. 2014 20:26

    Take zkusim vyzkouset snad se mi take povede jako Vam.

  • Michaela Oršulíková | 29. 3. 2014 00:29

    Výborná

  • Lenka | 7. 3. 2014 14:12

    Ackoliv normalne nic nekomentuji, tak zde musim. Rolada byla naprosto dokonala. Pekla jsem v predehrate troube na 180 stupnu 10 minut.Kdyby to tedy nekoho zajimalo. Byla to druha rolada v zivote. Tu prvni jsem pekla pred asi 6 lety a protoze dopadla spatne, zarekla jsem se, ze roladu delat nebudu. Nemela jsem cokoladu na pocakani, tak jsem pouzila granko a stacilo to. Urcite ji budeme delat casteji. I 2,5 lety syn si byl pridat.

  • janulas | 11. 1. 2014 19:50

    Roláda je super :-) ,na polevu jsem použila čokoladu 70% místo oleje jsem přidala máslo,a příště zkusím místo pomazánkového másla zakysanou smetanu :-| :-))

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 12:07

    zapomněla jsem na banán, ale jak se zdá, nikdo si s tím hlavu nelámal ;-) musela jsem roládu bránit, aby se dostalo na všechny členy rodiny <3

  • barbarons
    barbarons | 23. 11. 2013 15:24

    Roláda byla vynikající :-) jen místo pocákání apodobných věcí, jsem posypala Grankem :-) Děkuji za recept!

  • Natálie | 22. 11. 2013 19:08

    Roláda byla ůchvatná, zařadím mezi své nejoblíbenější recepty <:-)

  • Andrea Rychlá | 20. 10. 2013 08:30

    Roláda de luxe, měla jsem s ní obrovský úspěch, děkuji. O:-)

  • Helča | 19. 9. 2013 19:47

    naprosto vyniající.... během pár hodin byla pryč :)

  • Lea | 12. 7. 2013 19:47

    Taky se mi povedla, dík za recept :D

  • Thinuviel | 11. 7. 2013 20:33

    Naprostá dokonalost! Příprava velmi jednoduchá a chuť vynikající.

  • Říhová | 24. 6. 2013 14:44

    Nemám slov jak je výborná. Děkuji

  • Lukáš | 26. 5. 2013 21:58

    Jak dlouho je expirace?

  • Lucie | 2. 5. 2013 21:29

    roláda je vynikající!!! :-P pekla jsem ji jakožto svoji první roládu a povedla se na jedničku :-) nemá to chybičku :-)) upeču znova, všem chutnalo <:-) jednoduchý recept a výsledek suprový

  • Zuzka Jirotová | 1. 5. 2013 13:48

    <:-) Bravo! Roláda je docela jednoduchá a výborná. Jediný problém bylo srovnat do roviny dva zahnuté banány, takže příště musim koupit rovnější. :-D

  • Anonym | 26. 4. 2013 18:11

    Zajímal by mě jestli to prvně bylo v časopise gurmetu nebo tady? ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 4. 2013 10:51

    Úžasná roláda, mockrát děkuju za recept!! Musela jsem se sice obejít bez čokolády a banánu, protože doma zrovna nebyly, ale přesto roládka zmizela pár vteřin potom, co jsem ji dodělala 8-) 8-) byl problém zajistit, aby se dostalo na každého.. O nějakém odležení nemohla být vůbec řeč ;-) příště musím udělat minimálně dvě

  • Lucie | 3. 3. 2013 18:06

    Výborná roládka všem moc chutnala ;-)

  • Sarka | 14. 1. 2013 19:05

    diky za receptik, je fakt bombova <:-)

  • Truhlářová | 24. 9. 2012 16:19

    Lída : myslim si, že pomazánkové máslo můžete vyměnit i za tvaroh nebo lučinu. Já teda dala máslo a byla výborná. :-)

  • Petra | 19. 9. 2012 15:05

    Kdyz pisou vychladit, tak to asi znamena, ze musi byt chladna. a to vam poradim..staci kdyz na ni sahnete ;)

  • Veronika | 30. 8. 2012 17:11

    Můžu se zeptat, jak dlouho se tato roláda musí nechat odležet, vystydnout ??

  • Lída | 29. 8. 2012 10:11

    prosím o radu - je možné do krému dát místo pomazánkového másla třeba Lučinu či tvaroh? Děkuji.

  • k.ch. | 8. 8. 2012 19:24

    Po krtkově dortu asi první věc, co jsem kdy sama pekla. I přes mou improvizovanou kuchyň chutná výborně, jen pro příště musím zapracovat ještě na vzhledu =oD

  • žížalka | 7. 8. 2012 17:41

    :-)) :-)) je fantastickááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!

  • CERKA7
    CERKA7 | 8. 7. 2012 11:23

    výborný recept chutná jak krtkův dort a jak snadná první moje roláda a dopadla výborně děkuji za recept

  • adela | 17. 5. 2012 13:37

    moc je dobraa a bi som si dala :-*

  • miruška | 6. 5. 2012 12:47

    ráno jsem upekla a teď po obědě už jsme chutnali, je to super, rozhodně všem doporučuji vyzkoušet, akorát příště banán nastrouhám přímo do krému, jinak roládu jsem pekla poprvé a krásně se mi povedla, opravdu dobré těsto,které jde krásně odlepit od pečícího papíru a vůbec se neláme, moc díky za tento recept, určitě brzy zopakujeme ;-)

  • Šárka | 4. 5. 2012 17:34

    Určitě tato roláda byla dobrá volba. Příteli moc chutnala a doma rodičům taky. Teď jsem ji dopekla bratrovi k narozeninám, přidala jsem do ní mandarinky k tomu banánu:) vrch jsem potřela zbylým krémem, ozdobila čokoládou a zbylými mandarinkami :)) určitě zachutná :)

  • Petra Tichackova | 30. 4. 2012 18:56

    Ahoj kucharky. Urcite roladu zkuste a neprohloupite, je moc dobra a prace na ni zabere jen trochu casu. Ja jsem rada ze jsem vybrala prave tenhle recept.

  • evinecka
    evinecka | 21. 4. 2012 13:56

    Opravdu vynikající roláda. Udělala jsem jí přítelovi k narozeniná, tak uvidíme, jak zachutná jemu :-* <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Smetana ke šlehání Teplá voda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Houby na kyselo bez zavařování

Houby na kyselo bez zavařování

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový koláč

Alsasko-lotrinsko-německý cibulový…

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Brokolicová polévka bez smetany

Brokolicová polévka bez smetany

Čokoládové suflé

Čokoládové suflé

Fazolky s kari rýží a masovými nudličkami - rychle a chutně

Fazolky s kari rýží a masovými…

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Kuřecí steak ze stehna ala čína

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
71
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
56
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
56
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
53
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Káva jako rituál: Češi objevují kouzlo domácí přípravy

Blesk.cz Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

Nikol Leitgeb (38): Z pařmenky vesnický balík!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-jahodový dort
Banánovo-jahodový dort
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact