• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládová roláda
Napište svůj komentář k receptu

Banánovo-čokoládová roláda

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 214
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
Banánovo-čokoládová roláda
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 100
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžíce kakao , vrchovatá
    • 1
      lžíce olej
    • pečící papír
    • 1
      lžíce teplá voda
    • 100
      g cukr krupice
  • Krém
    • 2
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      ml smetana ke šlehání 33 %
    • 200
      g pomazánkové máslo přírodní, bez příchuti
    • 80
      g čokoláda na vaření
    • 1
      lžíce olej cca
    • 3
      ks banány dle velikosti, 2 -

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na klasický nízký plech (cca 45x35 cm) vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10-12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.

RADA: Jak skladovat vejce?

2
Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem (trochu si necháme na potření rolády), poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a pocákáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
3
Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.

RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!

4
Krém:
5
Smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda s banány

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami

Čokoládová roláda s lehkým krémem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vojta | 27. 3. 2017 17:46

    Ahoj, vyzkoušel jsem a je moc dobrá, našel jsem i její bezlepkovou verzi, kdyby měl někdo zájem. http://www.lukana.cz/recepty/bezlepkove-recepty/bananova-rolada

  • Andrea Pifková | 18. 10. 2016 15:35

    Přesně to co jsem chtěla a očekávala se podařilo a tímto končím s hledáním perfektního těsta na roládu, protože jsem ho právě našla. Náplň je také skvělá, ale dá se použít i jiná, na co je zrovna chuť.

  • Martina | 24. 8. 2016 08:35

    Peč na 180~190

  • Pavla | 17. 7. 2016 15:40

    Děkuji za skvělý recept <3 .

  • Renata Pátková | 10. 3. 2016 19:25

    Moje první roláda dopadla luxusně. Moc děkuji za receptík <:-)

  • Martina | 10. 3. 2016 14:07

    Prosim na kolik stupnu se pece ? Dekuji

  • Maritna | 10. 3. 2016 14:05

    Prosim na kolik se rolada pece dekujiiii :-)

  • Zuzana | 30. 12. 2015 19:24

    Jsem ráda, že jsem si dodala odvahu a roládu vyzkoušela. Opravdu to nebylo tak těžké a výsledek je parádní. Vřele doporučuji, protože to stojí za to.

  • Lenka | 24. 9. 2015 12:29

    Na krémy používám taky vetšinou chocenské a nikdy jsem krém slaný něměla. příště dejte třeba tvaroh když vám pomazánkové vadí.

  • Michaela Vokatá | 16. 9. 2015 09:16

    Vypadá jako z cukrárny a je výborná. Děkuju je SUPER

  • Jana | 1. 9. 2015 20:12

    Je výborná :-*

  • Bára | 29. 8. 2015 16:56

    Dobry den , mohu se zeptat, jake se davá pomazánkové máslo?? Já dala choceňské bez přichuti, bohužel bylo trochu slané a tu slanou chuť nepřebila ani šlehačka ani cukr. Roláda tak skončila v koši, i když se povedla, ale tu slanou chuť nikdo nechtěl...

  • iw | 25. 8. 2015 19:12

    Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

  • iw | 25. 8. 2015 19:12

    Luxusní záležitost a ani nedá tolik práce na kolik to vypadá ;-)

  • A.Konečná | 2. 8. 2015 16:56

    Dala jsem dva paloučky od pilosu. Taky vynikající. :D

  • A.Konečná | 2. 8. 2015 16:48

    No učitě, tak se dělá i krém do tiramisu. Já jsem dala paloučky které jsem měla koupené do pomazánky a snima byl krém taky vynikající. Roláda je príma. :D

  • pekařka :D | 18. 7. 2015 11:19

    prosím, mohla bych na ten krém použít místo pomazánkového másla mascarpone? moc děkuji za odpověď :-) :-) :-)

  • Lucka Straková | 13. 6. 2015 07:51

    Od včerejška jsme se na ní těšili a je :-* senzační

  • Mariana | 28. 5. 2015 13:35

    Vyzkoušela jsem a opravdu to nebylo moc těžké. Hlavně proto, že nejsem kdovíjaká kuchařka tak roláda dopadla nad očekávání.

  • recepty73
    recepty73 | 22. 5. 2015 07:33

    ...plech cca 45 X 35 cm ...držím palce ;-)

  • smiley536 | 21. 5. 2015 20:11

    Tak když má tolik kladných hodnocení, tak ji nejspíš zítra taky zkusím. Akorát bych potřebovala poradit :-S Na jak velký plech těsto dáváte? abych neměla moc silnou nebo naopak slabou vrstvu? :) Děkuji!

  • recepty73
    recepty73 | 21. 5. 2015 11:38

    ...hlavně když chutná ;-)

  • pavla | 20. 5. 2015 16:42

    naprosto luxusní,moje první roláda a je jak od cukráře,všem doporučuji :-) :-*

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 19. 5. 2015 19:48

    Luxusní ,nejdřív na pohled a pak na chut´.A zvládne i ten kdo si s roládama moc nerozumí.Ono taky 45x 1 něco vypovídá a já lituju,že nemůžu dát jedničku s hvězdičkou.Díky,Jiříku za úžasné recepty :-* :-* :-*

  • Mirka Leníková | 26. 4. 2015 13:57

    Roláda je senzační a vypadá jak z cukrárny, mockrát děkuji za senzační recept.

  • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:57

    To je snad jedno...šťourale.

  • Libuše Romančíková | 5. 4. 2015 10:43

    Proboha to je přece jasné.Klasické máslo se nikdy nespojí s ušlehanou šlehačkou.Proto tam má být pomazánkové protože má jemnou krémovou konzistenci.To se vždy spojí se šlehčkou.Stejně jako při várobě tiramisu. viz:tyto stránky.

  • Maruš | 3. 4. 2015 22:11

    Dnes jsem upekla roládu a těsto se neláme,je skvělý.Akorát když jsem smíchala pomazánkové máslo s cukrem a šlehačkou,tak mi to nějak zřídlo,ale poradila jsem si a dala půl sáčku želatinového ztužovače rozmíchaného ve vodě a krém byl výborně tuhý.Roláda velmi chutná. :-)

  • Zuzka | 11. 3. 2015 15:10

    Je skvělá :-* a jestli to ještě pomůže tak jsem měla 12 plátků, ale když budeš krájet slabší kousky tak možná budeš mít i 14 nebo 16.

  • Andy | 6. 3. 2015 12:40

    Prosím poradíte mi někdo na kolik porcí to vychází? :-) Je to nutné! :-)

  • Neonka | 15. 2. 2015 13:51

    Prečo?Preto!To dá rozum!

  • Pýchová | 13. 2. 2015 16:43

    Hmmmmmmmm :-*

  • katarina | 13. 2. 2015 12:22

    ahoj ja som dala maslo ale spravila sa mi tam voda.preco????, :-(

  • katarina | 13. 2. 2015 12:21

    prosim poradte nemala som pomazankove maslo iba obycajne a po pridani ku smotane sa mi tam spravila voda..preco????dakujem :-(

  • Šustrová | 9. 2. 2015 17:34

    Vyzkouším, vypadá výborně.

  • Anďa | 3. 12. 2014 17:17

    Recept by měl být s varováním PRUDCE JEDLÁ :-D.

  • janina | 25. 5. 2014 20:26

    Take zkusim vyzkouset snad se mi take povede jako Vam.

  • Michaela Oršulíková | 29. 3. 2014 00:29

    Výborná

  • Lenka | 7. 3. 2014 14:12

    Ackoliv normalne nic nekomentuji, tak zde musim. Rolada byla naprosto dokonala. Pekla jsem v predehrate troube na 180 stupnu 10 minut.Kdyby to tedy nekoho zajimalo. Byla to druha rolada v zivote. Tu prvni jsem pekla pred asi 6 lety a protoze dopadla spatne, zarekla jsem se, ze roladu delat nebudu. Nemela jsem cokoladu na pocakani, tak jsem pouzila granko a stacilo to. Urcite ji budeme delat casteji. I 2,5 lety syn si byl pridat.

  • janulas | 11. 1. 2014 19:50

    Roláda je super :-) ,na polevu jsem použila čokoladu 70% místo oleje jsem přidala máslo,a příště zkusím místo pomazánkového másla zakysanou smetanu :-| :-))

  • newkav
    newkav | 21. 12. 2013 12:07

    zapomněla jsem na banán, ale jak se zdá, nikdo si s tím hlavu nelámal ;-) musela jsem roládu bránit, aby se dostalo na všechny členy rodiny <3

  • barbarons
    barbarons | 23. 11. 2013 15:24

    Roláda byla vynikající :-) jen místo pocákání apodobných věcí, jsem posypala Grankem :-) Děkuji za recept!

  • Natálie | 22. 11. 2013 19:08

    Roláda byla ůchvatná, zařadím mezi své nejoblíbenější recepty <:-)

  • Andrea Rychlá | 20. 10. 2013 08:30

    Roláda de luxe, měla jsem s ní obrovský úspěch, děkuji. O:-)

  • Helča | 19. 9. 2013 19:47

    naprosto vyniající.... během pár hodin byla pryč :)

  • Lea | 12. 7. 2013 19:47

    Taky se mi povedla, dík za recept :D

  • Thinuviel | 11. 7. 2013 20:33

    Naprostá dokonalost! Příprava velmi jednoduchá a chuť vynikající.

  • Říhová | 24. 6. 2013 14:44

    Nemám slov jak je výborná. Děkuji

  • Lukáš | 26. 5. 2013 21:58

    Jak dlouho je expirace?

  • Lucie | 2. 5. 2013 21:29

    roláda je vynikající!!! :-P pekla jsem ji jakožto svoji první roládu a povedla se na jedničku :-) nemá to chybičku :-)) upeču znova, všem chutnalo <:-) jednoduchý recept a výsledek suprový

  • Zuzka Jirotová | 1. 5. 2013 13:48

    <:-) Bravo! Roláda je docela jednoduchá a výborná. Jediný problém bylo srovnat do roviny dva zahnuté banány, takže příště musim koupit rovnější. :-D

  • Anonym | 26. 4. 2013 18:11

    Zajímal by mě jestli to prvně bylo v časopise gurmetu nebo tady? ;-)

  • newkav
    newkav | 21. 4. 2013 10:51

    Úžasná roláda, mockrát děkuju za recept!! Musela jsem se sice obejít bez čokolády a banánu, protože doma zrovna nebyly, ale přesto roládka zmizela pár vteřin potom, co jsem ji dodělala 8-) 8-) byl problém zajistit, aby se dostalo na každého.. O nějakém odležení nemohla být vůbec řeč ;-) příště musím udělat minimálně dvě

  • Lucie | 3. 3. 2013 18:06

    Výborná roládka všem moc chutnala ;-)

  • Sarka | 14. 1. 2013 19:05

    diky za receptik, je fakt bombova <:-)

  • Truhlářová | 24. 9. 2012 16:19

    Lída : myslim si, že pomazánkové máslo můžete vyměnit i za tvaroh nebo lučinu. Já teda dala máslo a byla výborná. :-)

  • Petra | 19. 9. 2012 15:05

    Kdyz pisou vychladit, tak to asi znamena, ze musi byt chladna. a to vam poradim..staci kdyz na ni sahnete ;)

  • Veronika | 30. 8. 2012 17:11

    Můžu se zeptat, jak dlouho se tato roláda musí nechat odležet, vystydnout ??

  • Lída | 29. 8. 2012 10:11

    prosím o radu - je možné do krému dát místo pomazánkového másla třeba Lučinu či tvaroh? Děkuji.

  • k.ch. | 8. 8. 2012 19:24

    Po krtkově dortu asi první věc, co jsem kdy sama pekla. I přes mou improvizovanou kuchyň chutná výborně, jen pro příště musím zapracovat ještě na vzhledu =oD

  • žížalka | 7. 8. 2012 17:41

    :-)) :-)) je fantastickááááááááá!!!!!!!!!!!!!!!!

  • CERKA7
    CERKA7 | 8. 7. 2012 11:23

    výborný recept chutná jak krtkův dort a jak snadná první moje roláda a dopadla výborně děkuji za recept

  • adela | 17. 5. 2012 13:37

    moc je dobraa a bi som si dala :-*

  • miruška | 6. 5. 2012 12:47

    ráno jsem upekla a teď po obědě už jsme chutnali, je to super, rozhodně všem doporučuji vyzkoušet, akorát příště banán nastrouhám přímo do krému, jinak roládu jsem pekla poprvé a krásně se mi povedla, opravdu dobré těsto,které jde krásně odlepit od pečícího papíru a vůbec se neláme, moc díky za tento recept, určitě brzy zopakujeme ;-)

  • Šárka | 4. 5. 2012 17:34

    Určitě tato roláda byla dobrá volba. Příteli moc chutnala a doma rodičům taky. Teď jsem ji dopekla bratrovi k narozeninám, přidala jsem do ní mandarinky k tomu banánu:) vrch jsem potřela zbylým krémem, ozdobila čokoládou a zbylými mandarinkami :)) určitě zachutná :)

  • Petra Tichackova | 30. 4. 2012 18:56

    Ahoj kucharky. Urcite roladu zkuste a neprohloupite, je moc dobra a prace na ni zabere jen trochu casu. Ja jsem rada ze jsem vybrala prave tenhle recept.

  • evinecka
    evinecka | 21. 4. 2012 13:56

    Opravdu vynikající roláda. Udělala jsem jí přítelovi k narozeniná, tak uvidíme, jak zachutná jemu :-* <:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Dorty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dorty Řezy Dezerty Pečení Chlazení Šlehání Děti Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Čokoláda na vaření Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Olej Pečící papír Polohrubá mouka Pomazánkové máslo Smetana ke šlehání Teplá voda Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohové knedlíky s jakýmkoliv ovocem

Tvarohová pomazánka extra

Tvarohová pomazánka extra

Listové řezy s rumovou polevou

Listové řezy s rumovou polevou

Kapustová polévka s vločkami a klobáskou

Kapustová polévka s vločkami a…

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Jogurtovo-kakaový koláč (řezy)

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Bezmasá (nejen) zeleninová směs

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Kompot z hroznového vína

Kompot z hroznového vína

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Doporučujeme

15 minut
Papriková frittata

Papriková frittata

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

56
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
41
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
34
Tiramisu po česku
Tiramisu po česku
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
32
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže vyspat se dorůžova
Trápí vás nespavost? Těchto 6 potravin vám pomůže…
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte si svůj oblíbený opilý dezert
Pavlova s amarettem nebo rumové tiramisu? Vyberte…
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to pískorky?
Staročeský pokrm z Plzeňska aneb Víte, co jsou to…
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
AHA.cz Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Brzobohatá tvrdě narazila! Režim jako v base a drsné zákazy

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Etiketa oblékání pro svatebčanky: Ve kterých šatech si neutrhnete ostudu?

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Nová miss Linda Górecká: Opouští přítele

Nová miss Linda Górecká: Opouští přítele

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Rozloučit se s manželstvím nebo nenarozeným dítětem? O rituálech a jejich síle s Lilií Khousnoutdinovou

Další doporučené recepty:

Banánovo kokosové chia
Banánovo kokosové chia
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-borůvková smoothie bowl
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-broskvové tiramisu
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový hřbet
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-čokoládový vláčný koláč
Banánovo-jahodový dort
Banánovo-jahodový dort
  • Recepty.cz
  • Banánovo-čokoládová roláda
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact