g
pomazánkové máslo
- vanilkové, nebo přírodní + 2ks vanilkového cukru
1
kelímek
smetana ke šlehání
, alespoň 33%
1
ks
vanilkový cukr
moučkový cukr
dle chuti, není nutný
kakao
nebo kokos, margotka... na dozdobení
Postup přípravy receptu
1
Změklé máslo s moučkovým cukrem a solí vyšleháme do pěny, vmícháme vejce, mouky s kypřidlem, mlékem a dvěma lžícemi rumu. Vše dobře promícháme, polovinu těsta rozetřeme do připravené formy, kterou jsme vymazali máslem a vysypali moukou nebo kokosem.
2
Do druhé části těsta přidáme dvě lžíce rumu, lžíci kakaa a opět dobře promícháme.
3
Tmavé těsto rozetřeme na světlé, banán pokrájíme na širší kolečka, která do těsta lehce zatlačíme a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu (180°C) - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit.
4
Během pečení si připravíme pudink z mléka, pudinku, cukru a másla. Vše společně uvaříme a nalijeme na ještě teplou buchtu, pak necháme zcela vychladnout.
5
Ze smetany, vanilkového cukru a pomazánkového másla vyšleháme krém (můžeme dosladit dle chuti), který natřeme na vychladlou buchtu. Krém pak posypeme dle chuti kakaem, kokosem, nastrouhanou čokoládou... a necháme v chladu do druhého dne proležet.
6
Nepodáváme přímo studené z lednice, před podáváním necháme chvíli prohřát při pokojové teplotě, řezy jsou pak vláčnější.
7
Řezy můžeme upéct i jako dort v kulaté dortové formě.
Sice jsem dala banán do těsta a místo banánů na těsto jsem dala zavařenou hrušku a už jsem pak nedávala vanilkový krém na puding... Ale i tak to bylo moc dobré! Doporučuju... Věřím, že kdyby to bylo přesně podle receptu, bylo by to dokonalé.
Sara
|1. 2. 2013 20:59
Je to dobry recept, ale testo jsem musela zdvojnosobit. A ty kremy totez . Jinak je to velmi dobre.
patruschka
|18. 11. 2012 08:45
Již jsem pekla, je to dobré, chutné, ale recept sedí opravdu jen do dortové fromy....Dělala jsem na klasický plech a zdvojila jsem dávku a i tak mi to přišlo málo, příště dávku vynosobím třemi, kromě surovin na vanilkový krém tu nechám dvojitou.