• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Banánové řezy s oříšky
Napište svůj komentář k receptu

Banánové řezy s oříšky

autor: Domča..P
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Banánové řezy s oříšky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo Nebo rostlinný tuk
    • 100
      g cukr Světlý přírodní
    • 2
      ks vejce
    • 2
      ks banány
    • 100
      g hladká mouka
    • 1
      lžička prášek do pečiva
    • 100
      g oříšky

Postup přípravy receptu

1
Vymažte pekáč máslem nebo tukem. Pak ho pečlivě vyložte pečícím papírem. Vyhřejte troubu na 190 °C (plyn 3-4). Dejte do velké mísy máslo nebo tuk a přidejte cukr. Vařečkou třete máslo nebo tuk s cukrem, až získáte nadýchanou pěnu. Opatrně rozklepněte vejce do velké misky. Pořádně je rozšlehejte metlou nebo vidličkou. Rozšlehaná vejce po troškách přidávejte k máslu s cukrem a pokaždé opravdu důkladně třete vařečkou. Oloupejte banány. Nakrájejte je na kousky a dejte do misky s pěnou. Rozmačkejte je vidličkou na pyré. Vmíchjte rozmačkané banány do pěny. Položte na mísu síto a prosejte dovnitř mouku s práškem do pečiva. Lžící opatrně zapracujte mouku do těsta. Směs nesmíte prudce míchat, jen ji lehce překládejte přes sebe.
2
Pak přendejte těsto do připraveného pekáče. Posypte sekanými oříšky a pečte jej 20-25 minut. Upečený koláč lehce stlačte prstem. Měl by být pružný. Nechte ho ještě 5 minut dojít v pekáči, zatím mírně vystydne. Pak oběma rukama uchopte pečící papír a koláč z formy vyjměte. Nechte zcela vychladnout a pak ho rozkrájejte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánové řezy

Banánové řezy

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové řezy s vanilkovým krémem

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Moooni | 20. 8. 2011 14:07

    Akorat jsem dopekla, a musim rict,ze nic moc. Mozna by bylo dobre napsat rozmery pekace.Me to prislo jako malo testa, takze rezy jsou skoro jak papir :-\ uprimne, nevim jestli budu tento recept delat znovu...

  • Eneleya | 11. 10. 2010 10:30

    Myslim ze ej jedno jestli se vymaze nebo vylozi papire. Je zbytecne delat oboji:) ;-)

  • Sylva P. | 1. 7. 2008 13:33

    Já buď plech vymažu nebo dám pečicí papír. Určitě ne obojí. Je to zbytečné. Jinak recept zkusím.

  • Zdena Lehká | 1. 7. 2008 11:17

    proč se má vymazávat pekáč, když se používá pečící papír? papír nepoužívám, tak nevím, jestli se má pod papír vymazat či ne.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Cukr Hladká mouka Máslo Oříšky Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Velikonoční tvarohový mazanec

Velikonoční tvarohový mazanec

Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou

Zapečené těstoviny se slaninou a…

Frankfurtská polévka II.

Frankfurtská polévka II.

Šťavnatý citronový koláč

Šťavnatý citronový koláč

Škvarky z domácí pekárny

Škvarky z domácí pekárny

listové těsto

listové těsto

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Masové koule na zelenině

Masové koule na zelenině

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

62
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
60
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
58
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
53
TZATZIKI - originální řecký recept
TZATZIKI - originální…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

Blesk exkluzivně na generálce koncertu Michala Davida: Show za 13 mega obětoval rok života!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Banánové řezy s oříšky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact